Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MSC TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYOR

MSC TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYOR

MSC TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYOR26.01.2016

2015’te Türkiye’nin en büyük ve ilk transit konteyner limanı olan 2,5 milyon TEU kapasiteli Asyaport’un faaliyete geçtiğini, Türk bayraklı gemileri MED Tekirdağ ile hizmet vermeye başladıklarını, 3 yeni şube yatırımı yaptıklarını belirten Medlog Lojistik Genel Müdürü İsmail Görgün, “2016’da da yeni pazar arayışımız, gidilmeyen limanlara uğrak açma ve konteyner taşıma hedeflerimiz devam edecek” dedi.

480 ofis ve 54 bin çalışanı ile dünyanın en büyük konteyner taşımacıları arasında yer alan MSC, Türkiye’deki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Türkiye’de 14 şube, 800 personel, 20 direkt servis ve 315 liman bağlantısı ile hizmet sunduklarını belirten Medlog Lojistik Genel Müdürü İsmail Görgün, sosyal, siyasal ve ekonomik olarak zor bir yıl olan 2015’i de büyümeyle kapattıklarını söyledi. Görgün, “Türkiye genelinde %33’luk pazar payı ile kapadığımız yılda yeni ofis ve şube yatırımlarımız devam etti. Tekirdağ, Konya ve Kayseri’de 3 şube ile hizmet ağımıza yenilerini kattık” dedi.

DEV KONTEYNER LİMANI ASYAPORT AÇILDI

Tekirdağlı Soyuer Ailesi ve MSC ortaklığında kurulan Türkiye’nin en büyük ve ilk transit konteyner limanı olan Asyaport’un 2015’te hizmete girdiğini vurgulayan Görgün, 2,5 milyon TEU kapasiteli limanın ilk gemiyi ise 8 Temmuz’da karşıladığını söyledi. Görgün, “İstanbul sanayisinin Tekirdağ ve çevresine kayma eğilimi ivme kazanmaktadır. Bu eğilimin önümüzdeki 5 yıl içinde daha da artacağına inanıyoruz. Asyaport’un da sanayideki bu eğilimin hızlanmasında ciddi ve önemli katkısı olacaktır” dedi. “Denizyolu ağımızı Türk Bayraklı gemilerle güçlendirme adımlarımız doğrultusunda Medlog Gemicilik şirketini kurduk” diyen Görgün, ilk Türk bayraklı gemileri olan MED Tekirdağ’ın Temmuz 2015’ten itibaren Türk karasularında hizmet vermeye başladığını, ikinci Türk Bayraklı gemileri Med Denizli’nin de Şubat 2016’da sefere başlayacağını söyledi. İsmail Görgün MSC bünyesinde bulunan ve 2011 yılında faaliyetlerine başlayan Medlog Lojistik’in ise 2015’te yatırımlarına hız verdiğini söyledi. Görgün, “Müşterilerinin lojistik ihtiyaçlarına müşteri memnuniyeti odaklı çözümler sunmak amacıyla kurulan Medlog Lojistik, Tekirdağ, İstanbul, İzmir, Mersin, Gemlik, Bursa, Ankara, Eskişehir, Gebze, Samsun, Trabzon ve İskenderun şubeleri ile sanayi ve ticaret dünyasına hizmet vermektedir. Türkiye genelinde 13 depomuz bulunmaktadır. Medlog olarak 150 tır ve 255 vagon ile başladığımız 2015 yılını 500 araç ile tamamladık. Taşıma filomuzu her geçen gün güçlendiriyoruz, hedefimiz yakın zamanda 1000 araçlık dev bir filoya ulaşmak ” dedi.

ÜRETİCİLERİ DENİZYOLUYLA BULUŞTURACAĞIZ

MSC’nin dünyanın en büyük konteyner taşımacıları arasında yer aldığını hatırlatan İsmail Görgün, “Türk bayraklı gemiler kullanarak Marmara Denizi içerisinde kabotaj taşımaları yapmaya başladık. Bu uğrakları çeşitlendirerek üreticileri yüksek karayolu maliyetlerinden kurtarmak ve ana limanlara denizyolu ile ulaştırma amacındayız. Yeni pazar arayışımız, gidilmeyen limanlara uğrak açma ve konteyner taşıma hedeflerimiz devam edecektir. 2016 yılında da filomuza yeni gemiler katılacak olup, organizasyonumuz aynı şekilde büyümeye devam edecektir. Medlog Lojistik ve Medlog Gemicilik ile ülkemizin 2023 hedeflerine yürüyüşünde üzerimize düşen katkıyı yapmak adına karayolu ve denizyolu lojistik ağımızı sürekli genişletme hedefindeyiz” dedi. Taşımacılık ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren tüm firmaların hedefinin Türk sanayicisi ve ticaret erbabının rekabet gücünü artırmak adına daha etkin ve düşük maliyetli hizmetler sunmak olduğunu vurgulayan Görgün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için Medlog olarak biz de dahil, tüm özel sektör yatırım yapmaya hazırız. Buradaki en önemli konu, yatırımların belli bir master plan dahilinde yapılması, milli servetin korunarak daha efektif kullanılmasıdır. Limanlarda kaybedildiğini düşündüğümüz bu imkanın lojistik için gerçekleşeceğine inanıyoruz. Lojistik merkezler devreye alınmalıdır. Organize sanayi bölgelerinin limanlara ulaşımı ve gümrükleme imkanlarının beraber değerlendirilmesine ihtiyaç vardır. TCDD’nin yeniden yapılandırılması ve sektörün serbestleştirilmesi hedefleri demiryollarında rekabet gücünün artmasına ve taşımacılıkta dengenin demiryolları lehine kurulmasına imkan tanıyacaktır. Bu imkanların sağlanması ve hayata geçişine göre Medlog olarak biz de yatırımlarımıza yön vereceğiz.”

Kaynak: Lojistik Hattı