Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / YENİLİKÇİ TAŞIMACILIĞI ATA FREİGHT SAĞLIYOR

YENİLİKÇİ TAŞIMACILIĞI ATA FREİGHT SAĞLIYOR

YENİLİKÇİ TAŞIMACILIĞI ATA FREİGHT SAĞLIYOR20.02.2017ATA Freight COO'su Mert Göker, "ATA Freight, sadece taşımacılık yapan geleneksel bir lojistik firması değil, yenilikçi taşımacılık yönetimi çözümlerinde uzmanlaşmış, global bir lojistik firmasıdır, sunduğumuz lojistik ve teknolojik çözümlerle, müşterilerimizin tedarik süreçlerinin her aşamasını kontrol etmelerini sağlıyoruz" dedi.

New York merkezli ATA Freight, ithalat ve ihracata yönelik haftalık düzenli servislerle parsiyel ve komple deniz, hava ve kara taşımacılığı hizmeti sunuyor. ABD, Türkiye, Hindistan, Meksika ve Çin’de olmak üzere 5 ayrı ülkede kendisine ait 27 ofisi ve 400’den fazla çalışanı var. Kendi ofisleri dışında bütün dünyaya yayılmış geniş ve güçlü acente ağı bulunuyor. Tedarik zinciri çözümleri, proje taşımacılığı, depo hizmetleri, paketleme, elleçleme ve gümrükleme gibi hizmetleri de grup şirketleri aracılığıyla yürütüyor.

Ticaretin zor olduğu bu pazarlarda tecrübeli olduklarını ve işlemleri kolaylaştıran altyapı yatırımlarını sürdürdüklerini söyleyen ATA Freight COO'su Mert Göker, “ATA Freight, sadece taşımacılık yapan geleneksel bir lojistik firması değil, yenilikçi taşımacılık yönetimi çözümlerinde uzmanlaşmış, global bir lojistik firmasıdır, sunduğumuz lojistik ve teknolojik çözümlerle, müşterilerimizin tedarik süreçlerinin her aşamasını kontrol etmelerini sağlıyoruz” diye belirtiyor.

Lojistiğin geleceğinde teknolojinin olduğuna inandıklarını ifade eden Mert Göker, "Bütün yatırımlarımızı da bu yönde yapıyoruz, kendi teknoloji firmamız ve Ar- Ge merkezimiz var. ATA Freight şirketler grubunun bir parçası olan ve merkezi Hindistan-Mumbai’de bulunan 'Vizio' firmamız lojistik sektörünü geleceğe taşıyacak yenilikçi çözümler üretiyor" diyerek farklarını ortaya koyuyor.

BÜTÜN SÜREÇLERİ GÖRÜNÜR KILIYOR

Bu ürünlerden birisinin Vizio MyWay'ın ATA Freight’in lojistik yönetimi çözümü olduğunu hatırlatan Göker, bunu şöyle anlatıyor: "Myway, standart kargo takip programlarından çok daha fazlasını sağlayarak bütün lojistik sürecinizi görünür kılar ve kolayca kontrol etmenizi sağlar. Görsel harita üzerinde tedarikçi lokasyonlarını, limanları, yüklerin okyanus veya hava rotalarını ve tüm aktif sevkiyatları için son güncel lokasyonları görebilirsiniz. Bunun dışında, sevkiyatların bütün detaylarını buradan takip edip, sevkiyatlarla ilgili belge, taşıyıcı, tahmini varış zamanı gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Mywayi farklı kılan en önemli özelliği ise eğer birden fazla tedarikçiden yük bekliyorsanız, daha yükünüz hazır olmadan ne zaman varacağını hesaplaması ve tam zamanlı olarak takip edebilmenize yardımcı olmasıdır."

ATA Freight COO'su Mert Göker, yakında Myway’in mobil ve akıllı saatler için olan uygulamasını da müşterilerine sunacaklarını söyledi. Sistem müşterilerimizi mobil cihazlarına göndereceği bildirimlerle uyarabilecek, bu sayede bütün detayları anlık olarak takip edebilecekler.

PROJE TAŞIMACILIĞI İÇİN STRATEJİK YAPILANMA

Grup şirketleri içinde proje taşımalarını organize etmek için stratejik bir yapılanma olduğunu belirten Endüstriyel Projeler ATA Freight Endüstriyel Projeler Müdürü Feyza Ercengiz, 'Endüstriyel Proje Departmanı'nda özellikle, madencilik, enerji, nükleer, rüzgar enerjisi, altyapı projeleri, petrol, doğalgaz ve demiryolu projelerinin hayata geçirildiği farklı alanlarda faaliyet gösterdiklerini söylüyor.

Proje taşımacılığı, standart lojistik operasyonlara göre daha özel planlama, ekipman yatırımı, deneyim, lojistik süreç yönetimi ve yetkin iş gücü gerektirdiğinden sektörde yatırım yapacak firmaların güçlü mali yapıya, stratejik vizyona, tecrübeye, global ve kurumsal altyapıya sahip olması gerekiyor. Endüstriyel Projeler Müdürü Feyza Ercengiz, Türkiye’de, proje taşımacılığı özelinde hizmet veren ve bu alana yatırım yapan firma sayısının sadece 80 dolayında olduğunu belirtiyor.

ATA Freight'ın operasyonlar da müşterilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarken, verdiğimiz hizmetin kalitesinden ve müşteri memnuniyetinden ödün vermemesini, diğer firmalardan ayıran 'en büyük özellik' olduğunu ifade eden Feyza Ercengiz, "Her sektörün özel ihtiyaçları ve farklı tedarik zincirleri olduğu gibi, proje taşımacılığının da deneyim, standart dışı kargo elleçlemesinde uzmanlık gibi olmazsa olmaz özel gereksinimleri var. ATA Freight Endüstriyel Proje departmanı bütün Dünya’da zorlu Proje taşımalarını, açık yüklemeleri, gabari dışı yüklemeleri ve dökme yük projelerini hayata geçirerek müşterilerinin memnuniyetini kazanmıştır ayrıca sektörde güven ve kalite anlamına gelen ISO 9001-2008, ISO 14001 ve OHSAS 18001 sertifikalarına sahibiz" diye konuşuyor.

HEDEF İLK 50 GLOBAL  3PL FİRMASI  ARASINA GİRMEK

ATA Freight, 21 yılı geride bıraktı. Önümüzdeki yıllar içinde global 3PL (üçüncü parti firması) hizmet veren sektörün ilk 50 firması arasına girmeyi hedefliyor.

Bunun için teknolojiye yatırım yapıyor. Firma bunu dünya çapında kazandığı ödüllerle de ispatlamış durumda. Lojistik sektörünün teknolojik dönüşümünde öncü olmayı sürdüren ATA Freight, dünyanın sayılı tarım ekipmanları üreticilerinden olan John Deere firması tarafından, inovasyon ödülüne layık görüldü. Şirket en son, ABD'nin öncü lojistik dergilerinden Logistics Tech Outlook'un yayınladığı araştırmada, 2017 yılının "En İyi 10 Lojistik Yönetimi Hizmet Sağlayıcısı" arasında gösterildi.

ATA FREIGHT, DEV PROJELERİN LOJİSTİK İHTİYACINI SAĞLIYOR

Star Rafineri Projesi

ATA Freight, Türkiye’nin son zamanlardaki en büyük özel sektör projelerinden olan Star Rafinerisi'nin Türkiye ayağındaki lojistik ihtiyaçlarını karşılıyor. 2018'de bitecek, 5.7 milyar dolarlık bu projede ATA Freight proje departmanı 350.000 m3 ve 140.000 ton civarında proje yükünü elleçlemiş olacak. Bunun yanı sıra 20.000 TEU civarında konteyner taşıması ve 5.000 ton hava kargo taşımasını da yine ATA Freight Proje Departmanı organize ediyor. Proje tamamlandığında Türkiye’nin ithal ettiği rafineri ve petrol ürünlerinin yüzde 10'unu üretebilecek kapasitede olacak.

Peru Enerji Projesi

ATA Freight Proje Departmanı global şirket yapısına uygun olarak uluslararası proje taşımalarını da başarıyla gerçekleştiriyor.

Cibuti, Malezya, Çin Brezilya, Peru, Şili ve daha bir çok ülkeye sayısız proje taşıması yapmayı sürdürüyor.

Peru’da yapılmakta olan enerji projesi için yaklaşık 10.000m3 ve 3500 tonluk proje taşımasını da ATA Freight organize ediyor.

Şili Enerji Santrali  İnşaatı Projesi

Büyük projelerde birçok farklı taşıma modunun bir araya geldiği intermodal taşımalara ihtiyaç duyuluyor. ATA Freight global operasyon uzmanlığıyla, Şili’deki enerji santrali inşaatı için özel yaptırılan 93 tonluk konstrüksüyon malzemelerini Adana’dan karayoluyla Sabiha Gökçen Havaalanı'na getirdi. Buradan da kiralamasını yaptığı özel charter uçakla taşıyarak Şili’ye gönderdi.

Kaynak: Derin Ekonomi