Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / TÜRKİYE VE AFRİKA ARASINDA LOJİSTİK KÖPRÜSÜ

TÜRKİYE VE AFRİKA ARASINDA LOJİSTİK KÖPRÜSÜ

TÜRKİYE VE AFRİKA ARASINDA LOJİSTİK KÖPRÜSÜ02.05.2017Türkiye ve Afrika'da bulunan lojistik profesyonelleri ülkeler arasında lojistik bilgi alışverişi, kitaplar, makaleler, akademik çalışmalar ve lojistiğe değer katmak adına buluştu.

Türkiye'den www.lojiport.com yazarlarından Halit Kaya ve Benin'den Gabriel SOUNOUVOU bu buluşmanın ilk adımlarını gerçekleştirdi. Amaç, lojistiğin evrenselliğini insanlara daha iyi aktarmak, lojistiğin, ülkelerin ticari faaliyetlerin de ve ekonomik gelişmesinde ki yerini anlatmak.

Buluşmada, Türkiye ve Afrika ülkelerinin lojistik sektöründeki güncel durumları, yapılan yatırımlar ve planlanan aksiyonlar noktasında bilgi alış verişi yapılacak. Genel olarak bu konular makaleler ile desteklenerek tüm dünya insanların bilgi sahibi olması sağlanacak.

Gabriel SOUNOUVOU kimdir?

Lojistiğin henüz yeni yeni gelişme gösterdiği sahra altı Afrika ülkelerinden Benin’de doğmuş bir lojistik sevdalısı.  Lojistiğin Afrika’da tanıtılması noktasında çaba gösteren insanların başında geliyor. Afrika’nın en büyük lojistik bloğu "Africa Blog Logistics" in yazarlarından. Ayrıca iki tane de gazetesi mevcut.

Bunlar; Kentsel gelişme ve etkinleşme üzerine yayın yapan ve uluslararası lojistik üzerine konuların işlendiği Lojistikçilerin Sesi isminde gazeteler.

Gabriel SOUNOUVOU lojistiğin Afrika’da gelişme konuları üzerine öğrencilere, iş profesyonellerine ve şirketlere seminerler vermektedir. Bunun birlikte belli periyodlarda yapılan "Café Logistique” toplantılarının kurucusudur.

Gabriel ayrıca Uluslararası Lojistikçiler Birliği olan IAPHL'nin iletişim direktörü ve Benin Lojistik Yöneticileri Birliği’nin de başındadır. Ulusal Ticaret Kolaylaştırma Konseyi üyesidir.

Gabriel, profesyonel düzeyde, lojistik alanlarında 10 yıldır çalışmaktadır. Benin, Cotonou limanındaki ticaretin kolaylaştırması ve gelişmesi için, Dünya Bankası Grubu ve Fonksiyonel Uzmanlar tarafından yönlendirilen birkaç anketler için Dünya Bankası, Ülke Yerel Uzmanı tarafından sertifikalı Kent Nakliye Planlayıcısıdır.

Gabriel, Afrika ülkelerinin ekonomik olarak gelişmesi yönünde lojistik faaliyetlerin daha aktif kullanılması ve günün şartlarına göre revize edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini savunuyor. Yeni tüketim ihtiyaçlarına cevap verilebilmesi için Afrika da ki lojistik sektörünün tüm teknolojik alt yapılara ve Dünya standartlarında kaliteye gereksinim duyduğunu belirtiyor ve çalışmalarını hep bu yönde ilerletiyor.

HALİT KAYA KİMDİR?

İstanbul’da doğdu. Yüksekokul tahsilini yerel yönetimler üzerine yaptı, lisans tahsilini ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Uzmanlaştığı lojistik sektörüne 2004 yılında kurye olarak başladı. Lojistik sektörü konularını ele alarak yazdığı birçok makale Türkiye’de ve uluslararası yayın yapan dergi ve İnternet sitelerinde yayınlandı.

Türkiye’de lojistik eğitimi veren meslek liseleri ve üniversitelere “Lojistik Kariyer” konulu seminerler verdi. Lojistik ve tedarik zinciri alanında bilgi sahibi olmak isteyen üniversite öğrencilerine ücretsiz mentorluk hizmetleri sundu. Uzmanlık alanları Lojistik, Tedarik Zinciri, Kargo ve Lojistik Satış-Pazarlama olan Halit Kaya, halen bir lojistik şirketi bünyesinde yönetici pozisyonunda çalışıyor, bağımsız olarak eğitim ve seminerler veriyor.

Halit Kaya, ayrıca çeşitli dergi ve web sitelerine lojistik alanında yazılar yazıyor. Aktif olarak devam eden iş hayatının yanı sıra Halit Kaya halen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümünde tezli yüksek lisans eğitimini sürdürüyor.

Kaynak: lojiport.com