Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BARSAN, RUSYADAN MEKSİKAYA DOKUZ ÜLKEDE YENİ OFİS AÇACAK

BARSAN, RUSYADAN MEKSİKAYA DOKUZ ÜLKEDE YENİ OFİS AÇACAK

BARSAN, RUSYADAN MEKSİKAYA DOKUZ ÜLKEDE YENİ OFİS AÇACAK25.05.2017Türkiye’nin yurt dışında en hızlı büyüyen lojistik şirketlerinden BGL, 2017’de başta Japonya, Rusya, Çin, Avustralya ve Meksika'da olmak üzere dokuz ülkede yeni ofis açacak. Kurucu Kamil Barlın, “Tüketim pazarlarının yüzde 86’sında olacağız” dedi.

Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden BGL, yurtdışı yatırımlarını hızlandırıyor. Şirket 2017 yılında Japonya, Rusya, Çin, Avustralya, Meksika’nın da olduğu 9 ülkede yeni ofis yatırımı yapacak. Şirket kurucusu Kamil Barlın, tüketim pazarlarının yüzde 86’sında olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Barsan Global Lojistik (BGL), sektöründe 34 yıllık tecrübesi ile global şirketlerin lojistik çözüm ortağı olarak hızla büyüyen bir lojistik şirketi. Kamil Barlın tarafından 1982 yılında kurulan Barsan Global Lojistik ( BGL ), kısa süre içerisinde Türkiye'nin sayılı seçkin gümrük firmalarından biri haline gelmeyi başardı. Gümrükleme operasyonlarındaki başarısını daha da ileriye taşıyarak 1990 yılında entegre lojistik hizmeti vermek üzere kara, hava, deniz ve depo yatırımlarına başladı. 1995 yılına kadar Türkiye'deki tüm ticari noktalarında depo yatırımlarının büyük bir kısmını tamamlayan BGL, 1995 yılından itibaren globalleşme hedefi doğrultusunda yurt dışı yatırımlarına başladı.

Bugün halen Kamil Barlın'ın sahip olduğu BGL, yurt içinde 20 bölge direktörlüğü; yurt dışında 22 ülke ve 59 farklı lokasyonda lojistik hizmeti sunuyor. Şirket 2017 yılında ise Japonya, Hindistan, Çin, Rusya, Avustralya Meksika, Endonezya, İsveç ve İsviçre olmak üzere 9 ülkede yeni ofisler açacak. Suudi Arabistan, Nijerya ve Arjantin ise 2018’de yatırım yapılacak ülkeler arasında. Her yıl yaklaşık yüzde 25 büyüdüklerini ifade eden Kamil Barlın, “Tüketim pazarlarının yüzde 86’sında olacağız” diye konuştu.

Dün İstanbul’da düzenlediği basın toplantısı ile şirketin yeni hedeflerini açıklayan Kamil Barlın, “Öncelikli hedefimiz, yüzde 100 Türk sermayeli bir Türk şirketi olarak dünyanın önde gelen lojistik firmaları arasında yer almak.

Barsan Global Lojistik olarak bugüne kadar dünyada ticaretin yoğun olduğu bölgelerde yaptığımız yatırımlarla güçlü şekilde var olmaya odaklandık. Büyüme hedeflerimizi ve yatırım planlarımızı eksiksiz uyguladık. 22 ülke 59 lojistik merkezde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Ülkemizde de İstanbul Samandıra, Antalya ve son olarak Ereğli Bölge Direktörlüğü’nü kurarak, hizmet ağımızı genişlettik. Merkez ofisimiz, TIR işletme direktörlüğümüz, 20 bölge direktörlüğümüz ve 36 gümrük ofisimiz ile hizmet veriyoruz. Bugün itibarıyla hizmet verdiğimiz müşteri sayımız 5 bini aştı" dedi.

IT kadrosu ile inovatif yazılımlar geliştiriyor

Yenilikçi bir firma olarak inovatif yazılımlar, özel çözümler geliştirdiklerine vurgu yapan Kamil Barlın, “IT kadromuz ile geliştirdiğimiz yenilikçi ve öncü yazılım çözümleri sayesinde İTÜ Teknokent’te konuşlanmış durumdayız. Ürettiğimiz teknoloji çözümlerini bir artı değer olarak gören İTÜ Teknokent’in işbirliğiyle pek çok projeye imza atmaya devam edeceğiz. 2017 yılında da büyüme hedeflerimizi ve yatırım planlamamızı eksiksiz olarak uygulamaya devam edeceğiz. 22 ülke ve 59 lojistik merkezde yürüttüğümüz faaliyetlerimizi, 20 yeni merkezle güçlendireceğiz” dedi.

ABD'nin uyarısı Barsan Lojistik'e İran yatırımında geri adım attırdı

Kamil Barlın, İran'a yatırım yapmak istediklerini, ancak ABD'den gelen uyarı sonrası bundan vazgeçtiklerini söyledi. Ambargonun tam olarak kaldırılmadığını dile getiren Barlın, bu nedenle İran’a yatırım planlarını kaldırdıklarını kaydetti. İran dışında Avrupa’ya lojistikte de bazı engellemelerin olduğunu ifade eden Barlın, en büyük engellemeyi de Bulgaristan’ın yaptığını vurguladı.

Bulgaristan’ın en sık başvurduğu yöntemin sınır kapılarını gerekçesiz kapatmak olduğunu söyleyen Barlın, Macaristan ve Avusturya’nın da yine benzer engellemelere imza attığını belirtti. Barlın, “Avrupa’daki engellemeler kalkarsa, Türkiye’nin Avrupa’ya ihracatı yüzde 100 artar” dedi.

Dünya ekonomisinde sektör olarak lojistiğin ilk sırada geldiğini anlatan Barlın, “Lojistik dünya ekonomisinde 2.7 trilyon dolar ile en büyük sektör. Onu 2.4 trilyon dolar ile elektronik ve 2 trilyon dolar büyüklükle otomotiv takip ediyor” diye konuştu.

Kaynak: dunya.com