Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / İRAN-AFGANİSTAN DEMİRYOLU PROJESİNDE SONA GELİNDİ

İRAN-AFGANİSTAN DEMİRYOLU PROJESİNDE SONA GELİNDİ

İRAN-AFGANİSTAN DEMİRYOLU PROJESİNDE SONA GELİNDİ24.07.2017İran Demiryolu Şirketi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Abbas Nezeri, yakında İran-Afganistan arasındaki Haf-Herat Demiryolu Hattı Projesi’nin hayata geçirileceğini bildirdi.

İran Demiryolu Şirketi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Abbas Nezeri, İran-Afganistan arasındaki Haf-Herat Demiryolu Hattı Projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu projenin İran tarafında tamamlandığını ve Afganistan’da ise 30 kilometrelik demiryolu hattının İran’ın yardımıyla inşa edileceğini belirtti.

Söz konusu proje çalışmalarının en geç 3 hafta içinde tamamlanacağını duyuran Nezeri, “Bu projenin faaliyete geçmesiyle birlikte Afganistan’a çimento sevkiyatı yapılacak. Ardından demiryolu vasıtasıyla bu ülkeye mazot ve benzin de dahil ticari ürünlerin sevkiyatı gerçekleşecektir” açıklamalarında bulundu.

Haf-Herat Demiryolu Hattı Projesi’nin önemini anlatan İran Demiryolu Şirketi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu, bu projenin hayata geçtiği takdirde Hindistan’dan İran’ın güneyindeki Bender Abbas Limanı’na gelen konteyner yüklerinin demiryolu aracılığıyla Afgansitan’a taşınabileceğini aktardı.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr