Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / UPS'DEN YENİ BİR BLOCKCHAİN PLATFORMU

UPS'DEN YENİ BİR BLOCKCHAİN PLATFORMU

UPS'DEN YENİ BİR BLOCKCHAİN PLATFORMU22.03.2019Dünyanın en büyük taşımacılık şirketlerinden biri olarak gösterilen UPS, tüccarların kullanabilecek yeni bir Blockchain platformu geliştirdi.

Şirketin geçtiğimiz gün bir basın duyurusu aracılığıyla açıkladığı bu yeni platformun ismi Inxeption Zippy.

Amerika Birleşik Devletleri‘nin en büyük kargo şirketlerinden olan ve e-ticaret sektöründeki faaliyetleriyle de ön plana çıkan UPS, tedarik zinciri yönetiminde Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyor.

Dünyanın en büyük taşımacılık şirketlerinden biri olarak gösterilen UPS, tüccarların kullanabilecek yeni bir Blockchain platformu geliştirdi. Şirketin geçtiğimiz gün bir basın duyurusu aracılığıyla açıkladığı bu yeni platformun ismi Inxeption Zippy.

Tüccarlar bu yeni platform sayesinde tedarik zincirini çok kolay bir şekilde yönetebiliyorlar. Bu platformu kullanan kişiler, istedikleri ürünü dosyalanma sürecinden teslimat anına kadar takip edebiliyorlar. Ayrıca sözleşmeye özel fiyatlandırma gibi satıcı ve alıcı arasında kalması gereken hassas bilgiler de tamamen güvenli bir şekilde saklanıyor.

UPS tarafından geliştirilen bu yeni platformu kullanan kişiler istedikleri ürüne dair bilgileri, takvim düzenini, gelir durumunu platforma aktarabilecek, işlemleri tamamlayabilecek, satış ve pazarlama raporlarını değerlendirebilecekler. Genel olarak konuşmak gerekirse bu platform sayesinde insanların herhangi bir ürüne dair tüm ticari detayları öğrenebileceklerini söyleyebiliriz.

Inxeption'un CEO'su olan Farzad Dibachi, konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu yeni platformun özellikle B2B (business-to-business) tüccarlar için büyük kolaylık sağlayacağını belirtti. Kendisinin açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Bu yeni Blockchain platformu; dijital pazarlama ve bilgi teknolojileri alanlarında çok faza faaliyet gösteremeyen B2B tüccarların istedikleri ürünü çok kolay bir şekilde takip etmelerini sağlayacak.”

koinbulteni.com

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr