Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SARP INTERMODAL, TOPLAMDA 200 ADET TIRSAN SWAP BODY YATIRIMI YAPTI

SARP INTERMODAL, TOPLAMDA 200 ADET TIRSAN SWAP BODY YATIRIMI YAPTI

SARP INTERMODAL, TOPLAMDA 200 ADET TIRSAN SWAP BODY YATIRIMI YAPTI15.05.2019
Sarp Intermodal, 200 adetlik treyler yatırımı kapsamında 100 adet swap body'yi filosuna ekliyor

Tırsan, Sarp Intermodal'in 200 adetlik swapbody yatırmı kapsamında 100 adet   araç teslimatı gerçekleştirdi. Sarp Intermodal, Tırsan'dan 80 adet daha Kässbohrer Swap Body alacak ve böylece 200 adetlik yatırımını tamamlamış olacak.

Tırsan'ın Samandıra'daki tesisinde gerçekleştirilen teslimata Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, Sarp Intermodal Genel Müdürü Şenol Taş, Tırsan Satış ve Bayi Yönetimi Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, DAF Tırsan Satış Şefi Akgün Nuhoğlu katıldı.

Nuhoğlu: “Tırsan, tarihinin en büyük rekorunu kırdı”

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, sıkıntılı ve kriz dönemlerinde müşterilere daha yakın olmanın önemine değinerek, kendilerinin her kriz döneminde mutlaka bir fırsat doğacağı düşüncesinden hareket ettiklerini ve çalışmalarını bu anlayışla sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Şu anda değişen mevcut piyasalarda yeni çalışma alışkanlıklarında ihtiyaçları tespit etmek, müşteriye daha yakın olmak bütün bunların sonucunda da müşteriden alacağınız geri bildirimlerle hem organizasyonunuzu, hem iş birliğinizi geliştirebileceğiniz alanları sürekli sıcak tutmak çok önemli. Biz de bunu yapıyoruz. Çok yoğun yurtdışı seyahatlerimiz var. DAF Tırsan'daki bir bölüm arkadaşımız diğer pazarlara açıldı. Güney Rusya, Bulgaristan, Kuzey Afrika'yı buradan yönetiyoruz. Mersin ve Hatay'da araç satan arkadaşlarımız Güney Rusya'da, Fas'ta, Cezayir'de araç satma yollarına düştüler. Bu açıdan 2018 yılında da bu çalışmaların sonucunu gördük. Tırsan tarihinin en büyük rekorunu kırdı. Üretim sayısı olarak, 10 binin üzerinde üretim gerçekleştirdik ve bunun 9 binini ihraç ettik. Bu bizi de hem çok gururlandırdı ve güven verdi. Bu sene de var gücümüzle yurtdışındayız. Bu şartlarda hem oradaki yeni trendleri görüyoruz, yeni ihtiyaçları tespit ediyoruz, müşterilerin bakış açılarını tespit ediyoruz. Bu bağlamda intermodal taşımacılığın farklı alanlara kaydığını görüyoruz. Özellikle de tren ve karayolu kombinasyonları ön plana çıkıyor. Buna yönelik üretime başladık. Bu yıl IAA Fuarı'nda Avrupa'nın swapbody olarak en hafif treylerini sergiledik. Bununla beraber birçok Avrupalı taşımacıya araç verdik. Bununla beraber konteyner taşıyıcıları da verdik. Bu, bizim için önemli bir fırsat oldu.

Sarp Intermodal da öncü firmalar arasında yer alıyor. Geçen sene test amaçlı 20 adet treyler verdik. Bu yıl ise 100 araç veriyoruz. Bunlarla beraber Avrupa'da ve başka bölgelerde taşıma yapacaklar. 50 adet de konteyner taşıyıcı veriyoruz. Toplamda 180 aracın teslimatı söz konusu.”

Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay ise, “Sarp Intermodal olarak 5 yılı geride bıraktık. Bu süre içinde özellikle 45 konteyner tarafında en fazla hareketi sağlayan şirketiz. Ancak konteynerin fiziki özelliklerinden dolayı dokunamadığımız şirketler, müşteriler oluyordu. Bunun da önüne geçmek için bir arayışa girdik ve geçtiğimiz yıl denemelere başladık. Bu sene itibarıyla da swapbody yatırımına girdik. Önümüzde iki seçenek vardı.

Intermodal altyapısını kullanarak tenteli ekipman açısından bakıldığında klasik treyler taşımacılığına yönelik araç tarcih etmek ya da kendi iş modelimize uygun araçları filoya katmak. İkinci yöntemi tercih ettik. Bizim iş modelimize en uygun olan araç swapbody. Dolayısıyla iş modelimize en uygun olan swapbody'i tercih ettik.”


Talay: “Kalitesine güvendiğimiz Tırsan'la yapımızı daha da güçlendireceğiz”

Talay, neden Tırsan'ı tercih ettiklerini ise şöyle açıkladı: “Çok fazla arayışa gerek yoktu. Avrupa'ya gittiğimizde benzer üretimi yapan Alman ve İtalyan şirketler var ancak kalitesine güvendiğimiz 3 sene önce işbirliği yapmaya başladığımız Tırsan'dan başka bir ürünü seçmek aklımızın ucundan geçmedi. Yatırımızı da bu doğrultuda gerçekleştirdik.

İlk 20 adet ile başladığımız, 100 artı 80 tane ile devam ettiğimiz bu yatırımı önümüzdeki yıllarda arttırmayı umut ediyoruz. Kalitesine duyduğumuz güvenle, bugüne kadar işbirliğine güvendiğimiz Tırsan'la birlikte yapımızı kuvvetlendirmeyi umuyoruz. Tırsan'dan aldığımız araç sayısı 200'e ulaşmış olacak.”

En fazla verim aldığımız şasi Tırsan'ın konteyner taşıyıcısında kullanılan şasi. Bu şasi zaman zaman ağır taşımalar da yaptığımız için bizim için oldukça elverişli. Bundan sonra yapacağımız tüm konteyner taşıyıcı şasi yatırımlarında yine Tırsan'ın bu modelini tercih edeceğiz.”


Nuhoğlu ise bu şasi ile IAA'da ödül aldıklarını ifade etti. Bu da Türk mühendisliğinin geldiği yeri gösteriyor. Bu ürünler, müşterisine rekabet avantajı sağlıyor. Sadece birilerinin yaptığını yaparak değil, onlardan daha iyi yaparak sağlıyor.

Sarp Intermodal, gerçekleştirdiği yatırımda Tırsan Finansman'dan yararlandı.
 
Kaynak: lojiyol.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr