Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DP WORLD VE MASPION GROUP'TAN 1.2 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

DP WORLD VE MASPION GROUP'TAN 1.2 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

DP WORLD VE MASPION GROUP'TAN 1.2 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA05.08.2019DP World ve Maspion Group arasında Endonezya'da 1,2 milyar dolarlık anlaşma imzalandığı bildirildi. Anlaşmayla modern, entegre bir konteyner terminali ve endüstriyel lojistik parkı yaratılması amaçlanıyor.

DP World ve Endonezya'nın önde gelen holding şirketi Maspion Group arasındaki iki ön anlaşma, Doğu Java'da 1,2 milyar dolarlık konteyner liman ve endüstriyel lojistik parkı oluşturmak için imzalandı.

Abu Dabi Kraliyet Prensi ve BAE Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutan Yardımcısı Majesteleri Şeyh Mohamed bin Zayed Al Nahyan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, imza töreninde yer aldı.

Törende ayrıca Endonezya Ulaştırma Bakanı, Budi Karya Sumadi ve Devlete Ait İşletmeler Bakanı Rini Soewarno hazır bulundu.

Denizcilik hizmetlerinde devlete ait denizcilik hizmetleri işletmecisi Pelindo III ile işbirliği kapsamında bir doğrudan yabancı yatırım (FDI) ortağı ve Maspion'daki bir özel sektör Endonezya şirketi arasındaki özel sektör ortaklığını içeren Endonezya taşımacılık sektöründe türünün ilk ortak girişimi olarak dikkat çekiyor.

İki dönemlik anlaşma anlaşması, Doğu Java için bir ticaret kapısı olarak hayati bir rol oynaması beklenen modern, entegre bir konteyner terminali ve endüstriyel lojistik parkı yaratmayı amaçlıyor. Aynı zamanda, Doğu Java, Gresik'te Maspion Uluslararası Konteyner Limanı'nı kurma konusunda işbirliğini de içerir ve 1.2 milyar dolarlık yatırımla ve karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı olmak için faaliyetlerinde elektrik kullanarak 3 milyon TEU'luk kapasiteye sahip.

Entegre 360 ??hektarlık bir sanayi ve lojistik parkı, Endonezya ve uluslararası işletmelere ekonomik büyümeyi ve iş yaratmayı teşvik etmek için dünya standartlarında bir ticaret ortamı sağlayabilir.

Projenin bu yılın sonunda başlaması bekleniyor ve 2022'nin ilk yarısında ticari operasyonlar planlanıyor. Vizyon, Doğu Java'nın altyapısını Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun ekonomik büyümeyi hızlandırmaya yönelik programının bir parçası olarak destekleniyor.

Duyuruyla ilgili olarak DP Dünya Grubu Başkanı ve CEO'su ve Gümrük ve Serbest Bölge Şirketi Limanları Başkanı Sultan Ahmed bin Sulayem, "Bu ortaklık, küresel portföyümüze büyük bir katkı ve devam eden genişlememiz için yeni bir adım olacak. Aynı zamanda en önemli dünya ekonomilerinden biri olan Endonezya'ya olan bağlılığımızı da artıracaktır. İş modelimiz ve vizyonumuz, Başkan Jokowi'nin altyapı odağını sürdürme ve birbirine bağlı olduğundan emin olma taahhüdüyle uyumludur. BAE, Endonezya hükümeti ve Pelindo 3 arasındaki mükemmel ilişkileri daha da güçlendireceğine ve DP World'ün ülkedeki varlığını yeni bir seviyeye taşıyacağına inanıyoruz" dedi.

DP World, Pelindo 3 ile Surabaya Konteyner Terminali'nde Nisan 2019'da imtiyaz sözleşmesini bitirdi. Yeni anlaşmalar, son yıllarda hızla büyümekte olan ülkenin ekonomik kalkınmasında uzun vadeli stratejik bir ortaklığı onaylıyor. Endonezya, Güney Doğu Asya'da elektronik perakendede en hızlı büyüme oranına sahip.

Maspion Grubu Başkanı ve CEO'su Dr. Alim Markus, "Bu işbirliği iki grup için büyük bir gelişme ve Maspion Grubu'nun devam eden genişlemesinde yeni bir adımdır" dedi.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr