Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DEMİRYOLLARI YAVAŞ YAVAŞ TÜRKİYENİN GÜNDEMİNE GİRİYOR"

DEMİRYOLLARI YAVAŞ YAVAŞ TÜRKİYENİN GÜNDEMİNE GİRİYOR"

DEMİRYOLLARI YAVAŞ YAVAŞ TÜRKİYENİN GÜNDEMİNE GİRİYOR18.03.2009

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Demiryolları, 50 yıllık duraklama devrinden sonra, yavaş yavaş Türkiye'nin gündemine giriyor" dedi. Aydın-İzmir arasındaki "Türkiye'nin ilk inşa edilen demiryolu" hattının yenileme çalışmalarının ardından, Aydın Garı'nda düzenlenen törenle ilk sefer başladı. Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye'de ilk demir yolu hattının 153 yıl önce Aydın-İzmir arasında çalışmaya başladığını belirterek, bu hattın bir milat olduğunu söyledi

 
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Demiryolları, 50 yıllık duraklama devrinden sonra, yavaş yavaş Türkiye'nin gündemine giriyor" dedi. Aydın-İzmir arasındaki "Türkiye'nin ilk inşa edilen demir yolu" hattının yenileme çalışmalarının ardından, Aydın Garı'nda düzenlenen törenle ilk sefer başladı. Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye'de ilk demir yolu hattının 153 yıl önce Aydın-İzmir arasında çalışmaya başladığını belirterek, bu hattın bir milat olduğunu söyledi.
 
Hattın bir yıl boyunca yapılan çalışmalarla yenilendiğini ve bugünden itibaren Aydın-İzmir tren seferlerine başlanacağını kaydeden Karaman, sefere konulan ray otobüslerinin modern olduğunu ve yurt dışından ithal edildiğini bildirdi. Karaman, şöyle konuştu:

"Bu ray otobüsler, şimdiki trenlere göre daha konforlu. Hızlı tren değil, ama konforlu ve normal bir tren olacak. 140 kilometre hıza ulaşabilecek trenlerle Aydın'dan İzmir'e yolculuk yapacağız.

 
Demiryolları 50 yıllık duraklama devrinden sonra, yavaş yavaş Türkiye'nin gündemine giriyor. İnşallah demiryolu taşımacılığı ileri Avrupa ve Dünya ülkelerinde olduğu gibi gelişecek. Daha konforlu, daha rahat yolculuklar yapılacak. Buna efeler diyarı Aydın da katılacak."
 
 
Aydın Valisi Mustafa Malay da en rahat, huzurlu ve emniyetli yolculuğun trenle yapılan yolculuklar olduğunu ifade ederek, Türkiye'de demiryollarının ihmal edilmiş olduğunu anımsattı. Malay, şöyle devam etti:
 
 
"Gelişmiş ülkelere bakıyoruz kara ve deniz yolları mükemmel olmasına rağmen demir yollarını hiç ihmal etmemişlerdir. Çünkü onlar biliyorlar ki en ucuz ve en emniyetli yolculuk demir yolu yolculuğudur. Türkiye'de bu ihmal artık sona eriyor. Aydın-İzmir demir yolu Türkiye'nin ilk demiryoludur. Ancak o günden bu yana çok fazla yenilenmemiş. Yenilenmediği için de tren 3-5 kişiyle yolculuk yapıyordu. Buna üzülüyorduk. Vatandaşımız haklıydı. Çünkü İzmir'e 4-4.5 saatte gidiyordu. Hatlar bozuktu. Ama bugün çok şükür bu hatlar yenilendi ve yeni tren sefere girdi.'
 
 
Hyundai Rotem Company Genel Müdür Yardımcısı Jeong-Hoon Kim ise yeni tren hattının ve ray otobüslerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Trenlerimizin emniyetli ve rahat yolcu taşımacılığı hizmeti sağlayacağından yana endişemiz bulunmamaktadır" diye konuştu. Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr