Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / ADANA-MERSİN HIZLI TRENİ SEFERDE

ADANA-MERSİN HIZLI TRENİ SEFERDE

ADANA-MERSİN HIZLI TRENİ SEFERDE25.03.2009

Hızlı tren seferlerinin başlaması nedeniyle Adana'dan ilk kez sefere çıkan tren ile Mersin'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı, Mersin Tren Garında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve öteki yetkililer karşıladı. Bakan Tüzmen'in tren gelmeden önce 'Tren gelir hoş gelir' türküsünü söylemesi dikkat çekti

 

Hızlı tren seferlerinin başlaması nedeniyle Adana'dan ilk kez sefere çıkan tren ile Mersin'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı, Mersin Tren Garında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve öteki yetkililer karşıladı. Bakan Tüzmen'in tren gelmeden önce 'Tren gelir hoş gelir' türküsünü söylemesi dikkat çekti.

Mersin Tren garında düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Mersin-Adana arasında ray otobüslerinin çalışmaya başladığını belirtti. Bunun için yolun ve ray otobüslerinin yenilendiğini ifade eden Yıldırım, "Bu hizmet Mersin için gerekli ve önemli idi. Çünkü Türkiye'de demiryolu yolculuğu ortalama yüzde 5'in altında iken Mersinliler demiryollarını yüzde 20 olarak kullanıyor. 4 buçuk milyon Mersinli Adana'ya gelip gidiyor. Onun için Mersin bunu çoktan hak etmişti. Helali hoş olsun. Mersin için ne yaparsak yakışır" diye konuştu.

Mersin'e yapılanların bunlarla sınırlı olmadığını anlatan Yıldırım, Mersin'e bölünmüş yollar da yaptıklarını anlattı. Yıldırım, Mersin-Antalya bölünmüş yolundaki tünellerin bir çoğunun ihalesinin yapıldığını da ifade etti. Bu konudaki çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: "Herkesin bildiği gibi bu yol zor bir coğrafyadan geçiyor. Ama varsın zor olsun. Bizim için hiç önemli değil. Ferhat'ın dağları deldiği gibi dağları delip ovaları geçip hayatları birleştiriyoruz. Çünkü bölünmüş yollarda trafik kazaları yüzde 64 azaldı. Ölümler yüzde 89 azaldı. Eğer bir insanımızın hayatının kurtulmasına vesile olabiliyorsak bunun bedeli yapacağımız bütün işlerden daha fazladır. Çünkü bizim amacımız vatandaşa hizmet etmek. Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak yaşam kalitesini artırmak."

 
"KİMSE ADANA İLE MERSİNLİYİ HAVAALANI ÜZERİNDEN UCUZ SİYASET YAPARAK ÇATIŞTIRMASIN"

Mersin'e ve bütün bölgeye hizmet verecek bölgesel bir havaalanı yapılacağına dikkat çeken Yıldırım, bunun kararını vererek, sondaj çalışması ve yer belirlemesini yaptıklarını söyledi.

Bazılarının havaalanı yüzünden Mersin ile Adana'yı birbirine düşürmeye çalıştığını vurgulayan Yıldırım, "Açık ve net olarak söylüyorum. Adana havaalanı da çalışacak, Çukurova havaalanına da çalışacak. Ne Adana Havaalanı Çukurova'nın alternatifidir ne de Çukurova havaalanı Adana havaalanının alternatifi olacak" ifadesini kullandı. Çukurova'ya gerekirse üçüncü bir havaalanı lazım olduğunu ifade eden Yıldırım, "Burası enerji havzası, burası endüstri havzası, burası denizciliğin, tarımın havzası oluyor. Çukurova'ya iki havaalanı lazım gerekirse üçüncüsü lazım. Onun için kimse Adanalı ile Mersinliyi havaalanı üzerinden ucuz siyaset yaparak çatıştırmasın. Adana'nın havaalanı var. Mersin'in de Çukurova havaalanı olacak" şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise Mersin olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın kendilerine verdiği bütün imkanları kullanarak Mersin plakasının yanına bir üç daha koyarak 333 milyar dolar dış ticaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve AK Parti Mersin milletvekilleri Ömer İnan, Ali Er, Zafer Üskül ile kurdelayı keserek hızlı treni sefere başlattı. Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr