Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / HİCAZ DEMİRYOLU, YİNE CANLANIYOR

HİCAZ DEMİRYOLU, YİNE CANLANIYOR

HİCAZ DEMİRYOLU, YİNE CANLANIYOR08.04.2009

Türkiye-Suriye sınırındaki Çobanbey Tren İstasyonu, istasyon alanında bulunan mayınlar temizlenerek tekrar hizmete açılacak.

 

1912 yılında Hicaz demir yolu güzergahına hizmet amacıyla açılan Çobanbey Tren İstasyonu, 29 yıldan beri atıl durumda bulunuyor.

 
Kilis Valiliği, istasyon alanında bulunan mayınlı alanların temizlenmesi amacıyla 21 Nisanda ihaleye çıkacak. Mayınlar temizlendikten sonra bu yıl yeniden hizmete girmesi planlanan istasyon sayesinde, GAP bölgesinde işlenen ürünler hem Suriye'ye hem Orta Doğu ülkelerine taşınacak. Böylece, bölge ekonomisine hareketlilik gelecek.
 
Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Elbeyli ilçesinde bulunan Çobanbeyli Tren İstasyonu'nda mayından temizlenecek alanın 38 dönüm olduğunu belirterek, ''Ayın 21'inde ihale yapılacak. Mayınlar temizlendikten sonra Çobanbey'den Suriye'ye olan demir yolu açılmış olacak. Güneydoğu bölgeleri ile Suriye arasındaki bağlantı artık demir yoluyla sağlanacak. Bu iki ülke için hayati öneme sahip, ticarette de maliyetler azalacak'' dedi.
 
İhale tamamlandıktan sonra, mayınlı alanların iki hafta içinde temizlenebileceğini belirten Ayvaz, yük taşımacılığının yanı sıra yolcu taşımacılığının da olabileceğini kaydetti.

 

Çobanbey İstasyonu'nun 1912 yılında İstanbul-Bağdat hicaz demir yolu güzergahına hizmet amacıyla açıldığını, yeniden işlevsel hale gelmesi için iki komşu ülkenin önemli bir işbirliği yaptığını vurgulayan Milletvekili Kara, bu yıl hizmete girecek olan istasyonun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yapacağını bildirdi.


LOJİPORT

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr