Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GLOBELİNK ÜNİMAR SINIR ÖTESİ E-İHRACATIN HER ALANINDA OLACAK

GLOBELİNK ÜNİMAR SINIR ÖTESİ E-İHRACATIN HER ALANINDA OLACAK

GLOBELİNK ÜNİMAR SINIR ÖTESİ E-İHRACATIN HER ALANINDA OLACAK19.04.2022
Mikro ihracata dönük adrese teslim hizmetleriyle sınır ötesi operasyonlarının çapını genişleten Globelink Ünimar, e-ihracatın her alanında olmayı planlıyor. Globelink Ünimar Hava Kargo Direktörü Banu Mankut, gerçekleştirdikleri yatırımlarla e-ihracat yapılan tüm pazarlara sadece B2C değil B2B, B2G hatta C2C servisleri de sunmaya hazırlandıklarını söyledi.
Mikro ihracat hizmetlerine ne zaman başladınız ve nasıl gerçekleştiriyorsunuz?
Uluslararası ticaret dahil olmak üzere tüm alanlarda internet kullanıcılarının sayısı her geçen gün hızla artmaya devam ediyor. Gelişen teknolojiyle birlikte e-ticaret pazarına olan ilgi artmakta ve bu paralelde bilişim teknolojilerinin ekonomik boyutu da büyümeye devam etmekte. Yani e-ticaret ile istihdam, bilişim teknolojisi ve her alanda yapılmaya başlayan elektronik ticaretin önlenemez bir hızla büyüdüğü görülmektedir.
Gelişen ve değişen müşteri taleplerine paralel şekilde, Globelink Ünimar olarak, 2019 yılında hızlı kargo taşımacılığı yetki belgemizi alarak müşterilerimizin taleplerine hızlı, güvenilir ve esnek şekilde cevap verecek şekilde yapılanmamızı tamamladık. Mikro ihracat kapsamında sunduğumuz hizmetlerimizle ürünlerin gönderim adresinden teslim alınarak depolanmasına, konsolidasyon süreçlerinin tamamlanmasından istenilen noktalara teslimine kadar olacak şekilde uçtan uça çözüm sunuyoruz. Bu kapsamda ETGB, mikro ihracat ve hızlı kargo kapsamına giren ürünleri e-ticaret lojistiği çözümlerimizle birleştirerek katma değerli hizmetler sunuyoruz.
SÜREÇLER DİJİTAL YATIRIMLARLA KUSURSUZLAŞIYOR
Hızlı kargo taşımacılık hizmetleri kapsamında ne tür yatırımlar gerçekleştirdiniz? Elde ettiğiniz kazanımlar neler?
Hızlı kargo taşımacılığında, en hızlı ve esnek çözümü optimum maliyetlerle müşterimize sunabilmek için alanında uzman ekibimizi 2019’da oluşturduk. Dönemsel eğitimlerle birlikte kendimizi güncel mevzuata ve gelişmelere uygun olacak şekilde adapte ediyoruz. Uçtan uça kesintisiz hizmet sunabilmek adına Türkiye’de üç noktada depo ve dağıtım merkezlerimizi kurduk ve süreç yönetiminin kusursuz işlemesi adına dijital gelişmelerden en üst seviyede faydalanmaya devam ediyoruz. Bu süreçte ERP sistemimizin tam entegrasyona geçiş sürecini, akıllı veri yönetimi çözümlerimizi ve son olarak mart ayında tanıttığımız UNIBOX BI’ı devreye alarak dijitalleşme sürecinde attığımız adımlara devam ediyoruz.
Bu yatırımlarla birlikte, müşterilerimize talep ettikleri her tip servis imkanını güçlü network ağımızın da gücüyle vermekteyiz. Sadece yurt içinde değil, uluslararası gönderimlerde de varış noktasındaki güçlü network altyapımızla her noktaya teslim imkanı sunuyoruz.
Bu süreçte en değerli kazanımımız aslında müşterilerimize sağladığımız faydalar oldu. Fonksiyonel depolama, kargo takip ve hızlı gümrük süreciyle hem zaman tasarrufu sağlamalarına destek olmaktayız hem de maliyetlerinin yönetilmesine. Bu sayede müşterilerimiz ürünlerini dünyanın her noktasına en kısa süre içerisinde ulaştırma imkanına kavuşurken uluslararası pazarlarda yer almalarını sağlayarak dış ticaret paylarının artışına da ciddi oranda katkıda bulunuyoruz.
Mikro ihracat hizmetlerinde hangi sektörleri, hangi pazarlara ulaştırıyorsunuz? KOBİ’lere özel çözümleriniz neler?
Mikro ihracat, ETGB ve hızlı kargo gönderimi planlamalarımız kapsamında KOBİ’ler de dahil olmak üzere tüm müşterilerimize katma değerli hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsama giren ürünleri çoğunlukla havayolu taşımacılığı ile sevk etsek de her bir ürün en hızlı, güvenilir ve esnek alternatifleri de göz önüne alıyoruz. Mikro ihracat kapsamında kanunun ve yönetmeliklerin de tanımladığı brüt ağırlığı 300 kilogramdan az olan ve değeri 15 bin Euro’yu geçmeyen eşyaların taşındığını söyleyebilirim. Spesifik olarak örnek vermek gerekirse de giyim, ayakkabı, aksesuar, mücevher, saat, elektronik, mutfak ürünleri, ev tekstili ve dekorasyon ürünleri başta olmak üzere birçok ürünün operasyonunu sağlıyoruz. Hizmet sunduğumuz ülkeler müşterilerimizin taleplerine göre değişiklik gösterse de Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ağırlıklı gönderim yaptığımız pazarlar olarak belirtebilirim.
HİZMET NOKTALARININ SAYISI ARTACAK
E-ticaret lojistiği hizmetlerinde büyüme ve yatırım planlarınız neler?
Müşteri istek, ihtiyaç ve beklentilerinde yaşanan değişimler iş yapış süreçleri üzerinde de değişiklikler yaratmayı zorunlu hale getiriyor. Biz de Globelink Ünimar olarak, depolama, katma değerli servisler ve last mile hizmetlerine çözüm ortağı arayan, gerek pazaryerlerinde gerekse de kendi sayfalarından satış yapan üretici ve ihracatçılara özel çözümler sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda; dijital altyapımızı sürekli geliştirirken depolama, e-ticaret lojistiği, yurtiçi taşımacılık & parsiyel dağıtım ve katma değerli servislere ağırlık verirken Türkiye’deki hizmet noktalarımızı da artırmayı planlıyoruz. Ürünlerini yurtdışı pazarlara açmak isteyen müşterilerimize, gelişmiş network ağımızla, Türkiye çıkışlı konsolidasyonları için adrese teslim e-ticaret hizmeti sunuyor, e-ticaret lojistik hizmetlerimiz ile ürünlerin tüketiciye ulaşma sürecini etkin bir şekilde yönetiyoruz. Tüm bu yatırımlarımız ile birlikte e-ihracat yapılan tüm pazarlara sadece B2C değil B2B, B2G hatta C2C servisleri de sunmaya hazırlanıyoruz.
E-TİCARETTE BÜYÜME TRENDİ HIZ KESMEYECEK
Sınır ötesi e-ticarette pandemi etkisiyle yakalanan artış trendinin 2021’de olduğunu gibi önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirten Globelink Ünimar Hava Kargo Direktörü Banu Mankut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz açısından baktığımızda, Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre ülkemizde e-ihracatın ihracat içindeki payı yüzde 1 seviyelerinde. Diğer yandan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği’nin verileri Türkiye’nin 2020-2024 yılları arasında e-ticaretin en fazla büyüme göstereceği ülkeler listesinde yer aldığını belirtiyor. Tüm bu veriler ışığında sınır ötesi ticaretin gelişmesi ve büyümesine devam etmesi için tüm uygun koşulların oluştuğunu söyleyebiliriz. Özel sektörün yüksek yatırım heyecanı yanında yeni devlet desteklerinin ve uygulamalarının devreye girmesiyle birlikte Türkiye'nin e-ticarete yönelik performansı, bu yıl beklentilerin çok üzerinde gerçekleşebilir. Yaşanan hızlı gelişimle birlikte kısa süre içinde sağlıklı ve doğru adımları atan şirketler, e-ticaret ve e-ihracatta öne geçme fırsatı yakalayacak. Ülke olarak yatırıma iştahlı, hızlı aksiyon alabilen özel sektörümüz, çoklu üretim yeteneğimiz ve lojistik avantajlarımız, küresel e-ticaret için de en büyük gücümüz."