Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / "2025 YILI SONUNA KADAR 6 BİN KONTEYNERA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

"2025 YILI SONUNA KADAR 6 BİN KONTEYNERA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

17.06.2022
Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, "2025’in sonuna kadar en az 6 bin tane konteynera ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. 7. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde "İntermodal Taşımacılığın Dünü, Bugünü ve Geleceği" oturumu düzenlendi. Moderatörlüğün DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu’nun yaptığı oturumda Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay ve Nestle Turkey İthalat ve İhracat Grup Müdürü Sibel Öney konuşmacı olarak katıldı.

"GEMİ SAYIMIZI 25’E ÇIKARTMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, intermodal taşımacılığın payının giderek arttığını söyledi. DFDS’nin sıfır karbon hedefi olduğunu söyleyen Fuat Pamukçu, öngörüsünün gelecekte inntermodal taşımacılığın giderek artacağı yönünde olduğunu kaydetti. Covid döneminde lojistiğin hiç durmadığını söyleyen Pamukçu, pandemi döneminde intermodal taşımacılılığın farkını ortaya koyduğunu kaydetti. Pamukçu, "Şu an 20 gemi işletiyoruz, seneye de gemi sayımızı 25’e çıkartmayı düşünüyoruz" dedi.

"BU YIL 50 BİN TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ"
Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Kuruluş amacımız ilk günden itibaren birden fazla modu bir araya getirmekti. Başladığımızda sıfır konteyner taşırken bu yılı 50 bin taşıma ile kapatacağız. 50 bin tane taşımayı karayolundan yapmak için 2 bin 500 tane çekiciye ihtiyaç var. Ama bizim189 tane çekicimiz var.
İntermodal, yeşil bir çözüm sunduğu için tercih edilmesi gerekiyor. Bugün en çok tercih edilmesinin nedeni ekipman esnekliği sağlaması. Covid döneminde bunun faydasını gördük. İşin sürdürülebilirlik tarafı işin en önemli tarafından biri. İntermodal taşımacılık yaptığınızda müşterilerinizin daha az etkilenmesi. Limanlardan sonraki demiryolu bağlantılarındaki çeşitliliğin artması bizim için önemli kazanım. Alternatif güzergahların olması ithalatçıların ve ihracatçıların avantajı oldu. İntermodalın avantajlarından biri şoföre bağımlılığı azaltıyor olması.

"100 TANE 45’LİK REEFER KONTEYNER SİPARİŞİ VERDİK"
En yoğun hizmet verdiğimiz sektör kimya. 45’lik konteynırlarla birlikte gıda ve tekstil sektörü ürünlerini taşıyoruz. Önümüzdeki dönemde 100 tane 45’lik reefer konteyner siparişi verdik. Aynı zamanda 100 tane 20’lik konteyner yatırımı yaptık. Bu da aslında bir yenilik. 2025’in sonuna kadar en az 6 bin tane konteyner sahibi olan şirket olmayı hedefliyoruz.
İntermodalın payı artıyor, artarak devam edecek. Tüm şirketler intermodal departmanı kursunlar ve 45’lik konteyner yatırımı yapsınlar. Burada ciddi bir potansiyel var."

"SON 12 AYDA 2 BİN 400 TON KARBON EMİSYONUNU TASARRUF ETTİK"
Nestle Turkey İthalat ve İhracat Grup Müdürü Sibel Öney ise konuşmasında, "İthalatımızın yaklaşık yüzde 28’ini intermodal taşımacılık ile yapıyoruz. Son 12 ayda 2 bin 400 ton karbon emisyonunu tasarruf ettik. Nestle için sürdürülebilirlik iş yapış şeklimizin bir parçası. Özellikle dış ticaret kapsamında sürdürülebilirliğe katkı sağlamak istiyorsanız intermodal en önemli rollarından birini üstleniyor. İntermodal taşımacılığı kullanmamızda bizim en büyük motivasyonumuz sürdürülebilirlik. İntermodal bu konuda ciddi bir motivasyon sağlıyor" dedi.

Kaynak: yesillojistikciler.com