Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / ASYA VE AVRUPALI LOJİSTİKÇİLER YENİ ULAŞIM KORİDORLARI İÇİN BULUŞTU

ASYA VE AVRUPALI LOJİSTİKÇİLER YENİ ULAŞIM KORİDORLARI İÇİN BULUŞTU

ASYA VE AVRUPALI LOJİSTİKÇİLER YENİ ULAŞIM KORİDORLARI İÇİN BULUŞTU13.07.2022
Asya ve Avrupalı lojistikçileri bir araya getirerek devam eden küresel tedarik zincirine çözüm arayan IRU ve BM daha esnek doğu—batı yol bağlantılarını hayata geçirmek istiyor. Bu yollardan biri de Türkiye.

Savaş, pandemi, işgücü kıtlığı ve enflasyon nedeniyle küresel tedarik zinciri kesintilerinin yaşandığı bir ortamda, nakliyeciler ve lojistik şirketleri, Çin ile Avrupa arasında daha esnek ve sağlam ticaret yolları arıyor.

IRU derneği ve kurumsal üyeler, işletmeler, hükümetler, endüstri kurumları ve üniversiteler de dahil olmak üzere 19 ülkeden 110'dan fazla katılımcıyı bir araya getiren etkinlik, endüstrinin karşılaştığı ve üstesinden geldiği zorluklarla mücadele etmek için doğu-batı ticaret koridorlarını çeşitlendirmenin önemini ve aciliyetini vurguladı.

Tartışmalar, örneğin Çin'den AB'ye Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye üzerinden alternatif rotaların ölçeklendirilmesini ve ayrıca tüm sınırlar boyunca malları hızlandırmak için tüm kıtalar arası yolculuk için TIR kullanmak gibi yerleşik rotalar boyunca esnekliği artırmayı içeriyordu.

IRU TIR ve Transit Direktörü Tatiana Rey-Bellet , "IRU, nihai bir hedefle geleneksel rotaları optimize etmeye, gelişen rotaları keşfetmeye ve uluslararası işbirliğini kolaylaştırmaya yeniden odaklanarak bu zorlukların üstesinden gelmek için UNECE, hükümetler, dernekler ve şirketler ile yakın bir şekilde çalışıyor" dedi.
UNECE'nin Ulaştırma Kolaylaştırma ve Ekonomi Bölümü Başkanı Konstantinos Alexopoulos, "Adaptasyon, esneklik ve kanıtlanmış çözümler kullanarak geçici kararlar alabilmek anlamına gelir. Bunlardan biri de transit geçiş için TIR Sözleşmesi" dedi.

Çin, Kazakistan, Türkiye ve Özbekistan'dan IRU üyesi dernekler, politika koordinasyonuna, TIR uygulamasına ve IRU'nun küresel ağı aracılığıyla ticari iş birliğine özellikle dikkat ederek, daha verimli ve sürdürülebilir Çin-Avrupa karayolu koridorları geliştirmeye yönelik çabaları yoğunlaştırma ihtiyacının altını çizdiler,
IRU ve UNECE kısa süre önce, doğu ve batıyı birbirine bağlayan ticaret koridorlarını çeşitlendirmek ve uluslararası tedarik zincirlerinin istikrarını güvence altına almak için hükümetler, işletmeler ve uluslararası kuruluşlar arasında iş birliği çağrısında bulunmak üzere doğu ve batıyı karayolu taşımacılığı ve TIR ile birbirine bağlayan ortak bir broşür yayınladı.

Kaynak: transmedya.com