Alışan Lojistik İcra Kurulu üyesi Ayhan Özekin, 35 milyon liraya mal olan Gebze’deki yeni tesiste, hali hazırda standartlara uygun olmayan şartlarda depolama ve elleçlemesi yapılan ISO Konteynerlerin yönetmeliklere uygun depolanacağını belirtti. Uluslararası standartlarda kapalı devre ve otomatik sistemleri, özel havalandırma ve söndürme altyapısı, düşük emisyon ve "0" sıfır döküntü hedefi ile hizmet verecek olan "Konteyner Elleçleme ve Paketleme Tesisi"nin de, 2004 yılında yine Alışan Den Hartogh tarafından açılan ve ülkemizde kimyasal madde taşıyan tankerlerin çevreye zarar vermeden yıkanmasını sağlayan ilk tank temizleme tesisi benzeri "çevreci tesis" ödülüne layık görülmesi hedefleniyor.
35 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Söz konusu tesisin ön tanıtımı için bölgenin önde gelen medya mensupları ile buluşan Alışan Lojistik İcra Kurulu üyesi Ayhan Özekin, Likit ve Enerjiler Operasyonları ve Tesisler Direktörü Banu Arslan, Mali İşler Direktörü Mehmet Emin Çelenli, Yönetim Sistemleri ve Projeler Direktörü Cenk Kovar ve Sağlık-Emniyet-Çevre-Kalite Müdürü Gizem Keskin "Alışan Den Hartogh olarak, 16 yıldır bulunduğumuz Gebze Bölgesi’ne 35 milyon TL tutarındaki yatırımımız ve 45’i aşkın yeni istihdam ile katkı sağlamaya devam etmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Burada olmamızın ana sebebi, sürdürülebilirlik ve çevre konusuna duyduğumuz hassasiyet. Zira, kimya lojistiğindeki uzmanlığımız nedeni ile bu, bizim için çok hassas bir konu. Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren ikinci sektörünün kimya sektörü olduğu ve hızla büyüme trendinde bulunduğu hepimizin malumu. Alışan olarak atıkların azaltılması ve bunların çevreye zarar verilmeden bertaraf edilmesi konusunda uzun süredir hassas çalışmalar yürütmekteyiz. Yaşadığımız dünyayı sonraki nesillere daha yaşanabilir şekilde bırakmanın hepimizin görevi olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede Alışan Lojistik olarak, 2005 yılından itibaren Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi standardı olan SQAS (Sürdürülebilirlik için Güvenlik ve Kalite Değerlendirmesi)nin tüm ölçümleme gerekliliklerini eksiksiz bir şekilde yerine getiriyoruz. 2022 yılı başında yapılan denetimlerde alınan 100 üstünden 100 tam puan ile kimyasal maddelerin elleçlenmesi, taşınması ve depolanmasına dönük tüm süreçlerde sunduğumuz hizmet konusunda ne kadar ciddi bir uzmanlığımız, altyapımız ve başarılı bir çalışma modelimiz bulunduğu bir kez daha tescillenmiş oldu. Bu puanlarla Avrupa’nın en iyi uygulayıcılarından biri olduk." dediler.
TESİSİN MİSYONU
Alışan Lojistik İcra Kurulu üyesi Ayhan Özekin, yeni tesisde sunacakları hizmetin amacının, bölgede hali hazırda standartlara uygun olmayan şartlarda depolama ve elleçlemesi yapılan ISO Konteynerlerin uluslararası yönetmeliklere uygun şekilde depolanması olduğunu belirtti. Tüm güvenlik tedbirleri alınmış ve kontrollü bir alanda konsolide edilen bu depolama işlemi sayesinde trafiğe açık alanlarda araç üstünde bekletilen konteynerların bölgenin trafiğini tehdit etmeyeceğini ve tehlike oluşturmayacağını sözlerine ekledi. "Böylelikle diğer hizmetlerimizde sağlamış olduğumuz standartlara uyumlu sinerjiyi bu hizmetimiz ile perçinlemek arzusundayız" dedi.
KİMYA LOJİSTİĞİ ALANINDA TOPLUMSAL SORUMLULUK
Kimya lojistiği ile ilgili uluslararası standartlarda mevzuatın çıkartılması konusunda da öncü çalışmaları bulunan Alışan Lojistik, toplumsal sorumluluğu çerçevesinde, KTTD (Kimyasal Taşıma Araçları Temizleyicileri Derneği)’nin de kurucusu olup, Yönetim Kurulu’nda hala aktif bir şekilde yer almaktadır.
Alışan Lojistik ayrıca, şu anda Avrupa endüstrisinin bir numaralı gündem maddesi olan Green Deal-Avrupa Yeşil Mutabakat’ına uyum konusunda tüm müşterilerine karbon ayak izini azaltan örnek hizmet ve politikalar sağlamaya devam etmektedir.
TÜRKİYE’DEKİ İLK TANKER VE TANK KONTEYNER TEMİZLEME TESİSİ
Alışan Den Hartogh, 2005 yılında Gebze Muallimköy’de Türkiye’deki ilk "Tanker ve Tank Konteyner Temizleme Tesisi"ni kurarak, bölgedeki kimya üreticileri tarafından kullanılan ham madde taşıyan ekipmanlarının Avrupa standartlarında yıkanmasını sağlamıştır. Bu tesiste yüksek basınçlı sıcak ve soğuk su marifetiyle temizlenen boş tanklardan çıkan atıklar, sızdırmaz bir şekilde toplanarak, önce tesisteki 1500 metrekarelik biyolojik arıtma havuzunda işlem görmekte, sonrasında ise Dilovası Organize Sanayi Bölgesi (DOSB)’un şart koştuğu seviyelere indirilerek DOSB’a ait arıtma tesisine deşarj edilerek doğa dostu atık bertaraf süreci tamamlanmaktadır. Kesinlikle toksik (zehirli) madde taşıyan ekipmanların yıkanmadığı bu tesiste baca bulunmadığı gibi, bölgenin doğasına zarar verecek her hangib bir koku ve benzeri salınım bulunmamaktadır. Bu durum Kocaeli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, DOSB yetkilileri ve şirket tarafından yapılan düzenli denetim, kontrol ve analizlerle de doğrulanmaktadır.
Kaynak:
lojiport.com