Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARES LOGISTICS AFRİKA, BDT VE KÖRFEZ BÖLGELERİNE ODAKLANACAK

ARES LOGISTICS AFRİKA, BDT VE KÖRFEZ BÖLGELERİNE ODAKLANACAK

ARES LOGISTICS AFRİKA, BDT VE KÖRFEZ BÖLGELERİNE ODAKLANACAK20.01.2023Avrupa pazarının güçlü oyuncularından Ares Logistics, bu yıl hizmet sunduğu diğer pazarlarda payını artıracak. Ares Logistics Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yiğit Şenbağ, Avrupa’da mevcudiyetlerini korurken, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Körfez bölgesinde pazar paylarını ve taşıma hacimlerini artırmaya odaklanacaklarını söyledi.

Ares Logistics, Türkiye ile Avrupa, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasında entegre lojistik hizmetler sunuyor. 2022 yılında özellikle Ro-Ro taşımalarıyla öne çıkan şirket, bu alanda Akdeniz ve Türkiye arasında gerçekleştirilen taşımalarda güçlü oyuncular arasında yer alıyor.

2022’yi bir önceki yıl gibi belirledikleri hedeflere ulaşarak geride bıraktıklarını belirten Ares Logistics Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yiğit Şenbağ, "Bu süreçte çekici ve dorse yatırımlarımızı sürdürdük. Hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki filomuzu genişlettik. Özellikle Ro-Ro taşımalarımızın hacmini, diğer taşıma modellerine göre artırdığımızı söyleyebiliriz. Şirket olarak Akdeniz ülkeleri ile Türkiye arasında gerçekleştirdiğimiz taşımalarda Ro-Ro hattını yoğun olarak kullanıyoruz. Yalova’dan Fransa’nın Sete Limanı’na ya da İzmir’den İspanya’nın Tarragona Limanı’na gidiyor, akabinde İspanya, Fransa, Portekiz, Fas ve Tunus’a ulaşıyoruz. Bu hattın en güçlü oyuncularından biriyiz" dedi.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YATIRIMLARINA YOĞUNLAŞACAĞIZ’
Yiğit Şenbağ, bu yıl Avrupa ekonomileri için resesyon beklentisi olduğunu söyledi. Ares Logistics’in Avrupa’da yatırımları ve ofisleri bulunduğunu belirten Şenbağ, bu yıl yoğunlaşacakları konuları şöyle aktardı: "Taşımacılık hacmimizin yüzde 98’i Avrupa çıkış/varışlı taşımalardan oluşuyor. Bu nedenle pandemi sürecinde yakaladığımız yüksek büyümeleri, bu yıl beklemesek de yine çift haneli büyümeleri yakalayacağımızdan endişemiz yok. Ancak önceliğimiz mevcudu korumak. Bu yıl Avrupa’da ciddi büyüme rakamlarını yakalamak yerine özellikle Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) coğrafyasında pazar payımızı artırmaya odaklanacağız. Körfez bölgesinde taşıma hacmimizi artırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra dijital ve yeşil dönüşüm başta olmak üzere sürdürülebilirlik yatırımlarımıza yoğunlaşacağız."

‘SEKTÖR TEMKİNLİ İYİMSERLİK İÇİNDE OLACAK’
Bu yıl için küresel ekonomide düşük büyüme beklentilerinin gerçekleşmesinin ticaret hacmini olumsuz etkileyeceğini ifade eden Yiğit Şenbağ, ihracat ve ithalat hacminde büyümenin sınırlı kalabileceğini söyledi. Bu nedenle 2023 için lojistik sektöründe, son 3 yıldaki büyüme oranlarını beklemenin çok da gerçekçi olmayacağını vurgulayan Şenbağ, "Zaten sektörün bu yıla ilişkin beklentilerini konu edinen haberlerde de ‘temkinli iyimserlik’ öne çıkıyor. Bu yıl lojistik sektörü deyim yerindeyse pandemi sürecinde, son 3 yılda yaşanan hızlı büyümeyi sindirecek ve sonraki yıllara daha iyi hazırlanmaya çalışacak. Bu sene lojistik sektörü, hızla gelişen teknolojiye ve Avrupa Birliği başta olmak üzere, gelişmiş ülkelerin yeşil lojistik mutabakat mevzuatına uyum sağlamak için yatırımlarını, sürdürülebilirliğe yönlendirecek. Sektörümüz açısından bu yılın en önemli konularının yeşil ve dijital dönüşüm olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: lojistikhatti.com