Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / LİMA LOJİSTİK AVRUPA’DA ETKİ ALANINI ARTIRIYOR

LİMA LOJİSTİK AVRUPA’DA ETKİ ALANINI ARTIRIYOR

LİMA LOJİSTİK AVRUPA’DA ETKİ ALANINI ARTIRIYOR27.05.20242013’te Vedat Çelik, Cenker Ural, Sinan Türel ve Hamdi Bülbüldere tarafından kurulan Lima Lojistik, 7 kıtada 200’den fazla ülkede standart taşımacılık anlayışının dışında hizmet sunuyor. Özel çözümleriyle fark yaratan şirket, Türkiye’de en hızlı büyüyen 100 şirket arasında yer alıyor. Karayolu, denizyolu, demiryolu, intermodal, ekspres kurye, fuar ve etkinlik lojistiği, bozulabilir kargo taşımacılığı ve proje taşımacılığı alanlarında faaliyet gösteren Lima, operasyon süreçlerinde teknolojinin tüm imkanlarından yararlanırken, yeşil lojistik alanında geliştirdiği niş projelerle dikkat çekiyor. Lima Lojistik kurucu ortakları Vedat Çelik, Cenker Ural, Sinan Türel ve Hamdi Bülbüldere sundukları çözümleri, yeşil lojistik ve geliştirdikleri teknolojik projeleri anlattı.

YENİ DURAK HOLLANDA
2024 yılında gündeminizde neler var?
Hamdi Bülbüldere: Lima Lojistik olarak Avrupa pazarındaki payımızı her geçen gün büyütüyoruz. Süreçleri daha yönetilebilir kılmak, müşterilerimize daha hızlı servis sunmak amacıyla Hollanda merkezli yeni bir oluşumun içerisindeyiz. Ayrıca personel sayımız da gün geçtikçe artıyor. Ancak Lima ailesi sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da istikrarlı bir biçimde büyüyor. Bu yıl 3. kez üst üste aldığımız "Great Place To Work" ödülü de Lima Ailesi’nin bir parçası olmanın ayrıcalığını ortaya koyuyor.

DENİZDEKİ KRİZE HAVAYOLUYLA ALTERNATİF YARATTIK
Lima Lojistik global alanda birçok krize tanıklık ettiğimiz bu dönemde nasıl bir yol izledi?
Cenker Ural: Lojistik doğası gereği dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan herhangi bir olumsuzluktan doğrudan etkilenen bir sektör. Son dönemde bunun örnekleri sıkça yaşadık. Mesela Kızıldeniz’de gemilere karşı girişilen saldırılar neticesinde armatörlerin zorunlu olarak yaptığı güzergah değişiklikleri tedarik zincirlerinde ciddi aksamalara neden oldu.
Lojistik sektöründe başarılı olabilmek için farklı senaryolara dair farklı eylem planlarınızı hazırda tutmak zorundasınız. Taşıma modlarının herhangi birinde yaşanacak bir sıkıntıyı diğer modlarla aşabilmenin yollarını aramanız gerekiyor. Biz de Lima Lojistik olarak denizyolunda yaşanan bu sıkıntıyı havayolu servisimizde alternatif hizmetler üreterek aştık. Lima’yı tercih eden müşterilerimiz yaşanan olumsuzlukları en alt düzeyde hisseti.

FUAR LOJİSTİĞİNDE ÇEVRİM İÇİPORTALA GEÇECEK
Teknolojiyi hangi alanlarda kullanıyorsunuz?
Vedat Çelik: Lima Lojistik olarak sektörümüzle ilgili olsun ya da olmasın teknolojideki tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, yeni teknolojileri süreçlerimize, hizmetlerimize nasıl entegre edebileceğimiz üzerine fikirler geliştiriyoruz. Dijitalleşmeyle birlikte daha da mobil hale gelen dünyada artık her şey cep telefonlarına sığmaya çalışıyor. Biz de kısa, orta ve uzun vadeli projelerimizle teknolojinin tüm imkanlarını müşterilerimizin hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Örneğin fuar lojistiğinde çok yakında hayata geçireceğimiz çevrimiçi portalımız bu anlamda büyük bir boşluğu dolduracak.

LİMA GREEN İLE GELECEĞE ŞİMDİDEN HAZIR
Yeşil lojistik alanında ne tür adımlar atıyorsunuz?
Sinan Türel: Yeşil lojistiğin geleceği noktayı çok önceden gören bir şirket olarak bu yöndeki hazırlıklarımıza da uzun zaman önce başladık. Hayata geçirdiğimiz Lima Green projemiz ile sektörde öncü olmanın gururunu yaşarken, bu projenin daha ilk yılında ödüle layık görülmesi de izlediğimiz yolun doğruluğunu bir kez daha ortaya koydu. Lima Green sayesinde bugün bir tercih ama yakın gelecekte zorunlu hale gelecek olan karbon ofsetleme konusunda anahtar teslim hizmet sunuyoruz. Hangi taşıma modunda olursa olsun, her türlü yükün karbon ayak izini tüm dünyada kabul görmüş parametrelere göre hesaplayıp, iklim ve çevre dostu projelerden alınan karbon kredileriyle bu emisyonu sıfırlıyoruz.

Kaynak: www.lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr