Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TURKİSH CARGO SMARTIST TESİSİ İLE LEED V4.1 İŞLETME SERTİFİKASI ALDI

TURKİSH CARGO SMARTIST TESİSİ İLE LEED V4.1 İŞLETME SERTİFİKASI ALDI

 TURKİSH CARGO SMARTIST TESİSİ İLE LEED V4.1 İŞLETME SERTİFİKASI ALDI30.05.2024Alınan sertifika ile ilgili Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Ali Türk; "Turkish Cargo olarak, sürdürülebilirlik ve çevre bilinciyle hareket etmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu bağlamda SMARTIST kargo tesisinin yüksek kapasitesi ve son teknoloji altyapısının yanı sıra sürdürülebilir ve insan odaklı bir bina olmasını da önemsiyoruz. Leed derecelendirmelerinin en yüksek seviyesi olan platin sertifikasına sahip olmamız bu noktada oldukça önemli bir göstergedir. Küresel bir taşıyıcı olarak, karbon ayak izimizi azaltma konusunda kararlıyız." dedi.

Dünyanın en gelişmiş tesislerinden biri olan SMARTIST’te, yüklerin operatör veya forklift kullanımına ihtiyaç duyulmadan bilgisayar kontrollü Otomatik Depolama ve Boşaltma Sistemi (ASRS) ile depolanıp transferi gerçekleştiriliyor. Ayrıca ULD Depolama Sistemi ile de ULD depolama süreçleri otomatikleştiriliyor. Bu akıllı depo yönetim sistemleri sayesinde, operasyonel süreçler hızlandırılırken aynı zamanda oluşabilecek olumsuz durumlar minimize ediliyor ve maliyet tasarrufu sağlanıyor.

SMARTIST Terminali için elde edilen LEED v4.1 O+M: EB Platin İşletme Sertifikası, enerji, su, malzeme ve iç mekân kalitesi performanslarını iyileştirerek çevresel etkilerini sürekli azaltmayı hedeflemektedir. Enerji, su verimliliği ve iç mekân kalitesinin iyileştirilmesi; SMARTIST tesisinin işletme maliyetlerini düşürürken sürdürülebilir hedeflerin gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır.

Kaynak: www.lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr