Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DAHA FAZLA VERİMLİLİK İÇİN MYDHLİ, GENAI İLE BULUŞUYOR

DAHA FAZLA VERİMLİLİK İÇİN MYDHLİ, GENAI İLE BULUŞUYOR

DAHA FAZLA VERİMLİLİK İÇİN MYDHLİ, GENAI İLE BULUŞUYOR03.06.2024Öngörülemeyen krizler ve anlaşmazlıklar sürekli karşımıza çıkabilecek bir sıkıntı olsa da DHL Global Forwarding, müşterilerinin lojistikte karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olmak için güvenilir çözümler sunmaya devam ediyor. En son myDHLi Dijital Zirvesi 2024'te DHL, müşteri portalı myDHLi'de kullanılabilirlik, proaktif çözüm ve sürdürülebilirlik olmak üzere üç boyutta önemli yükseltmeleri tanıttı. Bu iyileştirmeler ile müşterilere lojistik operasyonlarında daha fazla görünürlük, kontrol ve verimlilik sağlanması amaçlanmaktadır. Halihazırda 20.000'den fazla müşterinin kullandığı bu gelişmiş dijital müşteri portalı üzerinden ayda ortalama 450.000'den fazla sevkiyat takip edilmekte olup, platformun yaygın ve güvenli kullanımını gözler önüne sermektedir.

DHL Global Forwarding CEO'su Tim Scharwath "DHL Global Forwarding olarak müşterilerimiz için dürüst ve güvenilir bir ortak olmaya kararlıyız. GenAI'nin myDHLi'ye entegrasyonu, kullanılabilirlik, esneklik ve sürdürülebilirlik sağlayan yenilikçi çözümler sunarak lojistik deneyimlerini daha da geliştirmemizi sağlıyor. Müşterilerimize sürekli değişen ortamda güvenle yol alabilmeleri için ihtiyaç duydukları araçları sağlayarak lojistiğin geleceğini şekillendiriyoruz" dedi.

Kullanılabilir ve güvenilir iş ortağı

Kullanılabilirliğin önemini benimseyen DHL, gelişmekte olan yapay zeka teknolojisiyle desteklenen yeni myDHLi Sanal Asistanı’nı tanıttı. Bu asistan, 7/24 chatbot aracılığıyla bilgiye daha hızlı erişim sağlayarak kullanıcı deneyimini arttırmaktadır. Böylelikle müşteriler artık sevkiyat durumları hakkında bilgi alabilir, iletişim bilgilerini bulabilir ve çeşitli konularda destek alabiliyor hale gelecektir. GenAI destekli Sanal Asistan, tedarik zincirlerinin ve sevkiyatların günlük yönetiminde güvenilir ve destekleyici bir ortak olarak hizmet vermektedir. Bu, myDHLi'nin yardımıyla genel verimliliği artırmada önemli bir adımdır. Ayrıca, yeni Müşteri Destek Merkezi olan bu asistan kullanıcılar için yardım ve rehberlik sağlamakta olup, değerli bir bilgi ve geri bildirim kanalı olarak hizmet vermektedir.

DHL, Müşteri geri bildirimlerine dayanarak müşteri portalının temel bir özelliği olan myDHLi Track’i büyük değişiklikler yapılarak yeniden tasarladı. Yeni tasarımı ile tüm sevkiyat bilgilerini, evrak, , zaman ve konum bilgisi dahil olmak üzere tüm gönderi bilgilerini tek bir ekranda açık ve net bir şekilde sunarak kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca yeni sürüm kullanıcıların portalı, mobil cihazlarında kullanırken bilgileri kolayca filtreleyebilmelerini de olanak sağlıyor.

Proaktif Çözüm

Etkili proaktif çözümler, öngörülemeyen krizler ve aksaklıklar karşısında sürecin sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. DHL, özel aksiyon alınması gereken durumlar için myDHLi Track’ı, kullanıcıların gönderileri özelinde filtrelemesine olanak sağlayacak şekilde geliştirdi. Bu filtreleme öngörülemeyen durumların hızlı bir şekilde tespit edilmesine olanak sağlayarak bilinçli karar almak için daha fazla zaman kazandırmaktadır. Bugün ortalama 450.000'den fazla gönderi myDHLi Track sayesinde izlenebilmektedir. Ayrıca geliştirilen myDHLi Raporlama özelliği ile de, raporlar gerekli durumlarda yalnızca "özel durum"a odaklanarak; yapılandırabilir, filtrelenebilir ve zamanlanabilir hale gelmiştir. Proaktif güncellemeleri tercih edenler için, gelişmiş yapılandırılabilir bildirim seçenekleri özellikle fayda sağlamaktadır. Böylece kullanıcılar bildirimleri, bireysel veya ihtiyaç tercihleri doğrultusunda, günlük özet e-postasının bir parçası olarak almayı seçebilmektedirler.

Geliştirilmiş Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik, DHL'in stratejisinin ayrılmaz bir parçasıdır ve myDHLi'nin çeşitli özelliklerinde bu durum açıkça görülmektedir. myDHLi Quote + Book'u kullanan müşteriler, sürdürülebilir yakıtlardan yararlanarak sera gazı emisyonlarını azaltan GoGreen Plus hizmetini seçip, geliştirilmiş myDHLi Analytics ile de sürdürülebilirlik çalışmaları için daha fazla şeffaflık sağlamaya devam edebilmektedir. Ayrıca kullanıcılar, yıllık harcamalarını ve aylık ilerlemelerini DHL GoGreen Plus hizmeti ile izleyebilir hale gelip, geliştirilmiş GoGreen kontrol paneli ile, karbon azaltma faaliyetlerinin ticaret hatlarına ve zaman dilimine göre kıyaslanmasına olanak sağlayabilmektedir. Bu kapsamlı genel bakış, müşterilerin gönderilerinin çevresel etkilerini azaltmak için alınan belirli önlemleri anlamalarına yardımcı oluyor. Ayrıca lojistik tercihlerini sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu hale getirmelerini sağlayarak karbon emisyonlarının ele alınmasında şeffaflığı ve hesaplanabilirliğe teşvik ediyor.

16 Mayıs'ta düzenlenen myDHLi Dijital Zirvesi'nde tüm bu yeni özellikler ve iyileştirmeler tanıtıldı. myDHLi, DHL Global Forwarding'in dijital lojistik için yenilikçi tek noktadan müşteri portalıdır. Portal myDHLi Quote, myDHLi Book, myDHLi Track, myDHLi Documents, myDHLi Analytics ve myDHLi Reports gibi çeşitli kullanışlı hizmetleriyle müşterilere tüm taşımalarında uçtan uca bilgi sağlamak için yenilikçi özellikleri birleştiriyor. Benzersiz myDHLi Follow + Share işlevi, tedarikçiler, iş ortakları ve müşterilerle kesintisiz iş birliği için gönderi bilgilerinin paylaşılmasını sağlıyor. DHL gelişim ekibi sonuç olarak kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alıyor ve müşterilerin performansını ve üretkenliğini daha da artırmanın yollarını araştırıyor.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr