Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / İZMİR VE ŞANGHAY ARASINDA LOJİSTİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

İZMİR VE ŞANGHAY ARASINDA LOJİSTİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

İZMİR VE ŞANGHAY ARASINDA LOJİSTİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI21.06.2024Görüşmelerde, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan "Sürdürülebilir Enerji Merkezi" kapsamında Şanghay ile iş birliği yapılabileceği belirtildi. Kemalpaşa Lojistik Merkezi üzerinden dağıtım ve lojistik projeleri geliştirme önerisi sunulurken, Çin’in İpekyolu projesi çerçevesinde İzmir ile Şanghay arasında lojistik iş birliğinin önemine değinildi.

Ziyarette, İzmir’deki serbest bölgelerin sayısının arttığı vurgulanarak, Çinli firmaların bu yeni serbest bölgelere yatırım yapabileceği ya da İzmirli ve Şanghaylı firmaların ortak yatırımlar geliştirebileceği ifade edildi. Fuar ziyaretlerinin iki şehir arasındaki ticari ilişkileri geliştireceği ve karşılıklı heyet organizasyonlarının yapılması gerektiği konusunda mutabakata varıldı.

İzmir ve Şanghay Arasında 11. Anlaşma

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Şanghay Uluslararası Ticaretin Teşviki Konseyi (CCPIT) ile mevcut iş birliği anlaşmasını yenilemekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Bu anlaşmayla birlikte İzmir Ticaret Odası'nın Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki kurumlarla imzaladığı anlaşma sayısı 11'e yükseldi. Kızılgüneşler, Çin’in İzmir ve Türkiye için stratejik bir hedef pazar olduğunu vurguladı ve üyelerinin Çin pazarına açılmalarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr