Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TALAY LOGİSTİCS ENTEGRE ÇÖZÜMLERLE LİDERLİK KULVARINI GENİŞLETTİ

TALAY LOGİSTİCS ENTEGRE ÇÖZÜMLERLE LİDERLİK KULVARINI GENİŞLETTİ

TALAY LOGİSTİCS ENTEGRE ÇÖZÜMLERLE LİDERLİK KULVARINI GENİŞLETTİ20.08.2024Küreselleşme yolunda önemli adımlar atan TALAY Logistics, otomotiv sektörünü uluslararası arenada intermodal taşımalarının yanı sıra deniz yolu, hava yolu ve kara yolu taşımacılık çözümleriyle de destekliyor. Talay Logistics Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Altıparmak, "Avrupa’daki yaygın ağımız ve güçlü altyapımız sayesinde Ro-Ro ve demir yoluna entegre taşımalar yapıyoruz. Böylece minimum karbon salımıyla müşterilerimizi Avrupa Yeşil Mutabakat kapsamında da avantajlı hale getiriyoruz" dedi.

TalayOtomotiv yedek parça lojistiğinde nasıl bir hizmet ağınız bulunuyor?

Talay Logistics olarak otomotiv yedek parça lojistiğinde, müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel, esnek çözümler sunuyoruz. Avrupa’da bütün üretim ve ticaret merkezlerine ulaşıyor, teslimatlarımızı zamanında gerçekleştiriyoruz. En yeni teknolojiler ve en güncel yazılımlarla desteklenen dijital altyapımızla depolama, taşıma ve gümrükleme süreçlerinde hızlı ve güvenli çözümlerle hizmet veriyoruz.

Otomotiv lojistiğinde tecrübeli, profesyonel ekibimizin yürüttüğü verimlilik odaklı operasyonlarımızla optimum maliyetli hizmetler sunuyoruz. Her türlü yedek parçaya uygun donanıma sahip, 5 bini aşkın özmal araç ve ekipmanımız sayesinde, hasarsız teslimatlarla müşterilerimize rekabet avantajı kazandırıyoruz.

İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve Ankara’daki ofis ve depolarımız, otomotivde dış ticaretin yoğunlaştığı Almanya, Fransa, İtalya, Romanya ve Bulgaristan’daki şirket, ofis ve depolarımızla müşterilerimize her türlü ihtiyaçlarında 7/24 iletişim desteği veriyoruz. Avrupa’daki ofislerimizde çalışan ve bulundukları ülkenin yasal mevzuatını çok iyi bilen tecrübeli personelimiz de sorunları hızla çözüme kavuşturuyor.

Türkiye’nin öncü intermodal şirketi olarak, Avrupa’daki yaygın ağımız ve güçlü altyapımız sayesinde Ro-Ro ve demir yoluna entegre taşımalar yapıyoruz. Böylece minimum karbon salımıyla müşterilerimizi Avrupa Yeşil Mutabakat kapsamında da avantajlı hale getiriyoruz. Küreselleşme yolunda önemli adımlar atan uluslararası bir entegre lojistik şirketi olarak sadece intermodal taşımalarımızla değil deniz yolu, hava yolu ve kara yolu taşımalarımızla da otomotiv sektörüne hizmet veriyoruz.

Otomotiv sektöründe ithalatçı ve ihracatçı firmalarımıza yurt içi dağıtım hizmeti de verdiğimiz için taşıma süreçlerini tek elden yönetiyoruz. Böylece üretim süreçlerinin yanı sıra yurt içi dağıtım ve pazarlama süreçlerinde de müşterilerimize zaman kazandırıyoruz.

HİZMET KAPASİTESİNİ ARTIRACAK
Otomotiv lojistiği iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor? Pazara yönelik büyüme planlarınız neler?

Yıllık 80 bini aşan taşımalarımızın yaklaşık yüzde 20’sini otomotiv taşımaları oluşturuyor. En çok taşıma yaptığımız bölgelerin başında ise Almanya, Fransa, İtalya ve Romanya geliyor.
Otomotiv sektörünün Türkiye ve dünyadaki global oyuncuları ile hali hazırda çalışıyoruz. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa ülkeleri arasındaki taşımalarımızda da otomotiv lojistiğindeki hizmet kapasitemizi artırmak için planlamalarımızı sürekli güncelliyoruz.
En büyük global markaların vazgeçilmezi bir lojistik firması haline gelmek adına yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

Otomotiv ihracatında azalma ve ithalatında yaşanan artış lojistik sektörünü nasıl etkileyecek?

İhracattaki azalma, otomotiv şirketlerini farklı pazarlara yönelteceğinden, lojistik şirketlerinin rota, güzergâh ve hat çeşitliliğinin artacağını düşünüyoruz. Bu da lojistik firmalarının hizmet yelpazesini genişletecek, yeni intermodal hatları da öne çıkacak. İthalatın artması ise gümrük işlemleri, depolama, yurt içi dağıtım gibi iç pazar odaklı lojistik hizmetlerinin gelişmesine katkı sağlayacak.
Ayrıca üreticilerimiz özellikle gelişmiş ülkelere ihracat azalışının önüne geçmek isteyeceğinden elektrikli ve hibrit otomobil üretiminin de zamanla yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Bunun da elektrikli ve hibrit araç ve yedek parça lojistiğini ülkemizde yaygınlaştıracağını öngörüyoruz. Biz de planlarımızı, hazırlıklarımızı ve yatırımlarımızı bu yönde şekillendiriyoruz.

KARBON NÖTR HEDEFLİ BİR DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR

Otomotiv endüstrisinin gündeminde neler var? Otomotiv lojistiğinde yeni trendler neler olacak?
Otomotiv endüstrisi, çok hızlı bir şekilde karbon nötr hedefli bir dönüşüm geçiriyor. Elektrikli ve hibrit araçlarla bunlara ait aksam ve yedek parçaların üretimi ve depolanmasına ilişkin süreçler önem kazanıyor. Bu dönüşümü sürdürülebilirlik, çevreye hassasiyet, yeşil ve dijital dönüşüm şekillendiriyor.
Doğal olarak otomotiv lojistiğinde de trendler buna göre belirleniyor. Bu trendler block zinciri teknolojisi, veri analitiği, robotik otomasyon, rota optimizasyonu, sürdürülebilirlik, minimum karbon salımı, elektrikli ağır vasıta araçları, mikro depolama, geri dönüşüm ve otonom sürüş gibi kavramlar etrafında şekilleniyor.

PAZAR YÜKSEK BİR BÜYÜME POTANSİYELİNE SAHİP
Otomotiv lojistiğinin geleceğine ilişkin neler söylemek istersiniz?

Dönüşümün getirdiği birtakım zorluklara rağmen, otomotiv lojistiğinde yüksek bir büyüme potansiyeli görüyoruz. Lojistik şirketlerimizin, yeni teknolojileri benimseyerek bu değişime uyum sağlayabileceğini düşünüyoruz. Firmalarımız şarj istasyonları ve otonom araç altyapısı, dijital altyapı, yeşil dönüşüm gibi yatırımlarını artırıyor. Yeni teknolojilere hızla uyum sağlayacak personel yetiştirmek ve lojistik sektörünü gençler için cazip hale getirmek de sektörün çözmesi gereken sorunlar arasında yer alıyor. Değişime ayak uydurabilen lojistik şirketleri için sadece Türkiye’de değil, yakın çevremizde ve Avrupa’da önemli büyüme fırsatları ortaya çıkacak.

TAL MARKASIYLA TRELER ÜRETİYOR

Talay Logistics Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Altıparmak, treyler üretimi için kurdukları Grup şirketleri TAL Trailer bünyesinde, otomotiv yedek parçalarını da en güvenli şekilde taşıyabilecek dorseler ürettiklerini söyledi. Altıparmak, "Bu alanda kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanında ihracat da yaparak, ülkemize döviz kazandıracak yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Üretim ve ihracat kapasitemizi artırmak için Avrupa’da da yatırımlar planlıyoruz. Talay Logistics olarak, otomotiv lojistiğinde uzmanlık gerektiren taşımalar için her türlü ihtiyaca cevap verebilen modellemeler yapabilecek kabiliyetlere sahibiz" dedi.

Kaynak: lojistikhatti.com