utikad@utikad.org.tr
+90 212 663 08 85 / +90 530 960 84 24
ENGLISH
MENÜ
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği
ENGLISH
KURUMSAL
Hakkımızda
Tarihçe
Temsil Haritası
Tüzük
UTİKAD Kuralları
UTİKAD Mesleki Etik Kuralları
Organizasyon Şeması
Kurumsal Sorumluluk
Faaliyet Raporları
UTİKAD ÜYELİK
Üyelik Başvurusu
Üyelik Kazanımları
Üye Listesi
İş Birlikleri
HİZMETLER
UTİKAD Yayınları
Ticari Belge ve Ürünler
Kütüphane
Emisyon Hesaplama
SEKTÖREL
Bilgi Bankası
Mevzuat
Duyurular
Haftalık Bültenler
Sektör Haberleri
Üye Firmaların İş İlanları
Etkinlikler
LOJİSTİK EĞİTİM
Lojistik Eğitim Takvimi
Mesleki Eğitim Seminerleri
Kuruma Özel Lojistik Eğitimleri
FIATA Diploma Eğitimi
MEDYA MERKEZİ
Basında UTİKAD
Basın Bültenleri
E-Bültenler
Fotoğraf Galerisi
Video Galerisi
İLETİŞİM
Anasayfa
/
Sektörel
/
Sektör Haberleri
/
Üye Şirketlerden
/
SHİPTİER YÜZDE 30’LUK VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR
SHİPTİER YÜZDE 30’LUK VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR
Yıl Seçiniz
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
25.11.2024
Forwarder firmaları için iş yönetimini kolaylaştıran çözümler sunan Shiptier’ın markalaşma yolculuğundan söz eder misiniz?
Frigian Bilişim, yerel lojistik firmalarının rekabet edebilirliklerini dijital dönüşümle artırabilecekleri inancıyla 2018’de kuruldu. 2017, freight forwarder firmalarının web sitelerine "Online Teklif Al" butonu ekleyerek, müşterilerinden talep toplamaya başladıkları bir yıldı. Bu gelişme bizi, "daha iyisini nasıl yapabiliriz?" arayışına yöneltti ve bir freight forwarder'ın online satışa başlayabilmesi için ihtiyaç duyacağı tüm bileşenleri bir araya getirip sunma kararı aldık ve bunu yaptık. Ancak bu süreçte, yalnızca bir teklif portalı oluşturmanın yeterli olmadığını, portalın şirket içindeki Taşıma Yönetim Sistemi (TMS) ile tam entegre çalışmasının zorunlu olduğunu fark ettik. Bunun sonucu olarak sadece bir teklif portalı yerine, pazaryeri ve site içi satış özelliklerini de barındıran, tam entegre bir freight forwarding yazılımı geliştirme hedefi belirledik. Bugün Shiptier adıyla hizmet verdiğimiz bu platform, lojistik firmalarının satış, operasyon, dokümantasyon ve finans süreçlerini tamamen dijitalleştirebilecekleri bir SaaS çözümü olarak sektörde kendine yer buldu. Yıllar içinde, sektördeki geleneksel yazılımların sahip olduğu tüm işlevleri modern bir SaaS platformda birleştirerek, freight forwarding firmalarına tarayıcı üzerinden ulaşılabilir, esnek bir çözüm sunduk. Böylece, yazılım ihtiyaçlarını karşılamanın ötesine geçerek, firmaların dijital dönüşümüne liderlik eden bir marka haline geldik. Başarımızın temelinde, 25 yılı aşkın deneyime sahip bir dinamik yazılım uzmanı ile freight forwarding sektöründe 25 yıllık deneyimi olan bir tasarımcının iş birliği yatıyor. Bu kombinasyon, sektöre değer katarak yenilikçi çözümler sunmamızı sağladı.
KARAR ALMA SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR
Shiptier hangi çözümleriyle dikkat çekiyor?
Derin Öğrenme, Veri Analizi ve Algoritma konularında freight forwarder firmalarına yenilikçi çözümler sunuyoruz. Freight forwarderlar, hizmet sektörü firmalarıdır ve en büyük iddiaları, verilerinin doğruluğu ve bunu müşterilerinin lehine kullanabilmeleridir. Bu sebeple, sürekli veri girişleri yapmak durumundadırlar. Shiptier ise bu verileri sistematik bir şekilde gruplandırır ve saklar. Bu veriler hatayı önlemiyor, riskleri önceden fark etmeye ve de verimliliği artırmaya katkı sağlamıyorsa elimizde yalnızca "veri çöplüğü" var demektir.
Shiptier, verilerden öğreniyor, analiz ediyor ve bu analizlerin ihtiyaç duyulan yerlerde kullanıcıya rehberlik etmesini sağlıyor. Bu noktada, Shiptier’ın sağladığı çözümlerden iki basit örnek vermek istiyorum:
Kredi ve Risk Durumu Göstergeleri: Freight forwarderlar, müşteri firmalarını sisteme kaydederken, kredili bir müşteri ise vade ve limit belirlenmesini talep ediyor. Bu bilgileri, teklif verecek satış personeline ya da ordino veya konşimento teslim edecek birime, ufak bir sembol ile gösteriyor. Örneğin, eğer müşterinin limiti üzerinde bir bakiyesi varsa "üzgün kırmızı yüz" simgesiyle risk olduğunu gösteriyoruz, eğer herhangi bir risk yoksa "gülen yeşil yüz" simgesiyle bunu belirtiyoruz. Bu sayede, operasyonel süreçlerde karar verme hızını artırıyor ve risklerin önüne geçiyoruz.
Veriye Dayalı Müşteri Derecelendirmesi: Shiptier müşterileri veriye dayalı derecelendirerek, hangi müşteriyi kaybetmek üzere olduğunuzu, hangisinin büyüme potansiyeli gösterdiğini ya da hangi müşteri temsilcisinin müşterilerinde istikrarlı bir artış olduğunu analiz edebiliyor. Bu tür içgörüler sayesinde, firmalar müşteri ilişkilerini daha verimli bir şekilde yönetebilir ve büyümeye odaklanabilir.
YÜZDE 70’E VARAN TASARRUF
Shiptier’ın sağladığı faydaları rakamlarla özetler misiniz?
Sunucu, Güncelleme ve Bakım Maliyetlerinin Sıfırlanması: Bulut tabanlı bir çözüm sunduğumuz için, sunucu, güncelleme ve bakım maliyetlerini tamamen ortadan kaldırıyoruz. Bu sayede müşterilerimiz altyapı yönetimiyle uğraşmak zorunda kalmıyor.
Sabit Yatırım Maliyetlerinin Sıfırlanması: Yazılımımız SaaS modeliyle sunulduğu için sabit yatırım maliyetlerini sıfırlıyoruz. Bu firmaların yüksek başlangıç maliyetlerine katlanmadan hemen kullanıma başlayabilmelerini sağlıyor.
Toplam Maliyet Avantajı: Shiptier'ın 3 yıllık üyelik maliyetini, sunucu tabanlı bir yazılımın satın alma maliyetiyle karşılaştırdığımızda bile yüzde 70’e varan bir tasarruf ortaya çıkıyor. Buda firmaların daha düşük maliyetle aynı hatta daha yüksek verimlilik elde etmesini mümkün kılmaktadır.
Verimlilikte Yüzde 30 Artış: Shiptier kullanıcıları, CRM, Satış ve operasyonel süreçlerini dijitalleştirerek yüzde 30 oranında verimlilik artışı sağlıyor. Bu artış, zamandan ve iş gücünden tasarruf ederek daha rekabetçi olmalarını mümkün kılıyor.
Bugün itibariyle kaç kullanıcıyla ulaştınız?
Hali hazırda 100’den fazla freight forwarder yazılımızı kullanmakta. Küçük ve büyük ölçekli StartUp firmaları müşteri profilimiz içinde yer alıyor. Toplan kullanıcı sayımız 800’den fazla.
2024 HEDEFİ YÜZDE 80’LİK ARTIŞ
Yılı nasıl bir büyümeyle kapatmayı hedefliyorsunuz? 2025 yılına ilişkin hedefleriniz neler?
Bu yıl İzmir’de düzenlenen Logistech fuarına katılarak çözümlerimizi tanıttık. Dinamik prim hesaplama modelini ve online özet beyan gönderimini sistemimize ekledik. Bu güncellemeler gerçek zamanlı olarak bütün kullanıcılarımıza aynı anda sunuldu. 2024 yılını kullanıcı sayısı ve ciro bazında (USD) yüzde 80’lik bir artışla kapatmayı hedefliyoruz. Son dört yılda olduğu gibi 2025 yılında da yakaladığımız büyüme ivmesini artırarak sürdürmeyi amaçlıyoruz.
Lojistik sektöründe dijitalleşme sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sektörün dijitalleşme sürecinde katedilmesi gereken bir hayli yol olduğunu düşünüyorum. 2010’lu yıllarda yaygınlaşan SaaS teknolojisi ve API uygulamaları, sektörde dijital dönüşüm için büyük potansiyel yarattı. Ancak lojistik, hata yapmanın bedelinin çok ağır olduğu bir sektör. Bu durumu, çiftçilerin yeni bir tohum veya gübre kullanırken gösterdiği temkinli yaklaşıma benzetiyorum. Çiftçiler, önce yeniliği deneyen öncüleri gözlemler ve başarılı olduklarını gördüklerinde bu yenilikleri benimserler. Aynı şekilde, lojistik sektörü de dijitalleşme sürecinde yenilikleri temkinle değerlendiriyor ve erken benimseyenlerin deneyimlerinden öğrenerek hareket ediyor. Shiptier kullanarak fark yaratan 100 firmanın katalizör rolü oynayacağını düşünüyorum.
Sektörün dijital geleceğinde neler var?
Lojistik sektörünün geleceğinde, transfer edilebilir taşıma dokümanları, birbirleri ile konuşan devlet, armatör, tacir sistemleri, güvenliği göz ardı etmeden rekabeti ve ticari sırları gözeten uygulamalar var. Navlun pazaryeri entegrasyonlarının ve karbon salınımını önemseyen ve azaltan uygulamaların daha fazla gündemde olacağını düşünüyorum.
Diğer yandan freight forwarder sektörü, gönderici ile küresel hava ve deniz taşıyıcısı arasındaki birleştirici rolüyle ticari sırların korunması için elzemdir ve önemi giderek artmaktadır.
Kaynak:
lojistikhatti.com
KURUMSAL
Hakkımızda
Tarihçe
Temsil Haritası
Faaliyet Raporları
Tüzük
UTİKAD Kuralları
UTİKAD Mesleki Etik Kuralları
Organizasyon Şeması
Kurumsal Sorumluluk
UTİKAD ÜYELİK
UTİKAD Üyelik Kazanımları
UTİKAD Üyelik Başvurusu
UTİKAD Üye Listesi
HİZMETLER
UTİKAD Yayınları
Ticari Belge ve Ürünler
Kütüphane
Emisyon Hesaplama
SEKTÖREL
Bilgi Bankası
Mevzuat
Duyurular
Haftalık Bültenler
Sektör Haberleri
Üye Firmaların İş İlanları
Etkinlikler
LOJİSTİK EĞİTİM
Lojistik Eğitim Takvimi
Mesleki Eğitim Seminerleri
Kuruma Özel Lojistik Eğitimleri
FIATA Diploma Eğitimi
MEDYA MERKEZİ
Basında UTİKAD
Basın Bültenler
E-Bültenler
Fotoğraf Galerisi
Video Galerisi
© Copyright 2022 utikad
BİNT Ajans
© Copyright 2022 utikad
BİNT Ajans