CREAM Projesi kapsamında, TCDD'nin liderliğini üstlendiği Avrupa'dan Türkiye'den transit geçerek Ortadoğu ve Asya ülkelerine yapılan intermodal taşımalar ile ilgili RA 4.4 Çalışma Grubu Çalıştayı TCDD'nin ev sahipliğinde özel sektör temsilcilerinin de katılımıyla 11 Ağustos 2009 tarihinde İstanbul'da yapıldı.
Hollanda-Türkiye koridoru üzerinde, kombine yük taşımacığının geliştirilmesi amacıyla yürütülen Cream Projesi kapsamında , "Karşılıklı İşletilebilirlik", "Cer Sistemlerinin Geliştirilmesi", "Kalite Yönetim Sistemi", "Uluslararası Blok Konteynır Tren İşletmeciliği" konulu çalışma grubu toplantıları gerçekleştirildi.
The Green Park Otel'de yapılan toplantılarda Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Macaristan, Slovenya Demiryolu İdareleri ve lojistik şirketlerinden gelen 30 katılımcı misafir edildi.
Avrupa Birliği'nin 6. Araştırma ve Teknolojik Kalkınma Çerçeve Programı kapsamında geliştirilen Cream Projesi, Avrupa mega koridoru üzerinde, gelişmiş iş ve işletme modellerine dayalı müşteri odaklı demiryolu yük taşımacılığı hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik olarak 1 Ocak 2007'de başlatıldı.
Cream Projesi Almanya'da yerleşik Hacon Müşavirlik Şirketi koordinatörlüğünde, UIC (Uluslararası Demiryolları Birliği), CER (Avrupa Demiryolları Birliği), TCDD, Bulgaristan Demiryolları, Romanya Demiryolları, Railion, Stinnes, Sırbistan Demiryolları, Slovenya Demiryolları, MAV Cargo'nun da aralarında yer aldığı özel şirket ve Avrupa Demiryolu İdarelerinden oluşan 25 üyelik bir Konsorsiyum tarafından yürütülmektedir.
TCDD tarafından verilen yük taşıma hizmetlerinin, altyapı, kapasite, işletmecilik ve müşteri odaklı pazarlama açısından standartlarının AB standartlarına yükseltilmesi yönünden büyük önem taşıyor. Cream Projesi kapsamında; uluslararası blok yük tren taşımacılığının geliştirilmesi, yük vagonlarına GPS takılarak daha donanımlı hale getirilmesi, müşteriye verilen hizmet kalitesi artırılarak, demiryolu yük taşımacılığının karayolu taşımacılığı ile rekabet edebilir hale getirilmesi amaçlanıyor.