Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / İPEK YOLU ÜST DÜZEY ÇALIŞMA GRUBU TOPLANDI

İPEK YOLU ÜST DÜZEY ÇALIŞMA GRUBU TOPLANDI

İPEK YOLU ÜST DÜZEY ÇALIŞMA GRUBU TOPLANDI06.10.2009İpek Yolu Üst Düzey Çalışma Grubu Toplantısı Gümrük Müsteşarlığı organizasyonunda 28-29 Eylül 2009 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.
 
Gümrük Müsteşarlığı organizasyonunda 28-29 Eylül 2009 tarihlerinde Ankara’da İpek Yolu Gümrük İdareleri, Dünya Gümrük Örgütü, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Dünya Bankası temsilcileri ile ilgili kurumlarımızın yetkililerinin katılımıyla bir Üst Düzey Çalışma Grubu Toplantısı gerçekleştirilmiştir.
 

Söz konusu toplantı, Gümrük Müsteşarlığınca 24-25 Ekim 2008 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen “İpek Yolu Ülkeleri Arasında Ticaretin Geliştirilmesi ve Kolaylaştırılması Konusunda Gümrük İdarelerinin Rolü Hakkında Uluslararası Forum” ile başlatılan “İpek Yolu Gümrük İdareleri Girişimi” çerçevesinde Kasım 2009’da Bakü’de yapılacak İpek Yolu Gümrük İdareleri Başkanları Toplantısına hazırlık amacıyla düzenlenmiştir.

Toplantıya Gümrük Müsteşarlığı ile birlikte 9 ülkenin (İran, Suriye, Kore, Japonya, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Pakistan) Gümrük İdaresi yetkililerinin yanı sıra; Dünya Gümrük Örgütü, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Dünya Bankası temsilcileri tarafından da katılım sağlanmıştır.

Toplantıda, Gümrük Müsteşarlı tarafından hazırlanan “İpek Yolu Gümrük İdareleri için Sınır Geçişlerinin Kolaylaştırılması Konusunda Strateji Belgesi” ve “İpek Yolu Üzerindeki Önceden Belirlenmiş Sınır Kapıları ve Limanlar için Soru Kağıdı”  başlıklı belgeler üzerinde görüşmeler yapılmış ve bu belgelere son şekli verilmiştir. Toplantı sonunda, söz konusu strateji belgesinin Bakü’de yapılacak İpek Yolu Gümrük İdareleri Başkanları Toplantısına onaylanmak üzere sunulması kararlaştırılmıştır.

 

Kaynak: Gümrük Müsteşarlığı

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr