Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD İLE MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU ARASINDA MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA İŞBİRLİĞİ

TCDD İLE MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU ARASINDA MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA İŞBİRLİĞİ

TCDD İLE MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU ARASINDA MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA İŞBİRLİĞİ12.10.2009

Sektör ve ülke ihtiyaç ve öncelikleri ile uluslar arası eğilimleri dikkate alarak sektördeki meslek haritasını çıkartmak ve buna göre bir meslek standardı hazırlama planı hazırlamak amacıyla Kuruluşumuz ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında bir protokol imzalandı.

Protokol kapsamında, Kuruluşumuza“Tren Makinistliği” (Ulusal Hatlar Üzerinde)  Meslek Standardı hazırlama yetkisi verildi.

Protokolün imza töreninde konuşan Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram AKBAŞ, “Raylı Sistemler sektörünün öncü kuruluşu TCDD ile Meslek Standardı Hazırlama konusunda bu protokolle başlayan işbirliğinin sonraki çalışmalarla gelişeceğini ümit ediyorum” dedi.

Protokolü kuruluşumuz adına imzalayan Genel Müdür Yardımcımız İsa Apaydın da, “Meslek Standardı hazırlama konusunda ülkemizin tek yetkili kurumu ile işbirliğine girmekten memnunuz. Sektör lideri olarak her alandaki sorumluluklarımızı biliyor ve yerine getiriyoruz” dedi.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr