Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD GENEL MÜDÜRÜ GAR VE TRENLERİ DENETLEYECEK

TCDD GENEL MÜDÜRÜ GAR VE TRENLERİ DENETLEYECEK

TCDD GENEL MÜDÜRÜ GAR VE TRENLERİ DENETLEYECEK02.12.2009

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları ile tüm gar, istasyon, yol ve trenleri denetleyecek.

Alınan bilgiye göre, TCDD, 10. Ulaştırma Şurası'nda belirlenen 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları ile bir yıl boyunca Türkiye genelindeki tüm gar, istasyon, yol ve trenleri denetleyecek.
Karaman'ın, TCDD üst düzey yöneticilerine gönderdiği genelgeye göre, TCDD'nin üst yönetimi, demir yolları, trenler, istasyon ve garların denetlenmesi için sahaya inecek. Genel müdür yardımcıları ile daire başkanlarının denetleyecekleri yerlerin belirlendiği belirtilen genelgede, tren, yol, gar ve istasyonların tüm detaylarıyla incelenmesi istendi.
Genelgeye göre, denetimlerde, istasyon şefleri ve gar müdürlerine görev ve yetkileri yerinde hatırlatılacak. Denetim kapsamında, gar müdürleri ile istasyon şeflerinin mali bütçeleri güçlendirilerek TCDD'nin imajına uygun olarak yeni atılımlar yapmaları sağlanacak. Habersiz yapılacak denetimler 2010'un sonuna kadar devam edecek.
Denetimler kapsamında, trenlerin tehir nedenleri ile demir yollarındaki eksikliklerin yanı sıra gar ve istasyon binalarının durumu, eksiklikleri ve çevre düzenlemesi de incelenecek.
Ayrıca, gar ve istasyonlara, ışıklandırmadan tuvaletlerin temizliğine kadar tüm alanlarda standardizasyon getirilmesi de hedefleniyor.

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr