Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TÜRKİYE-IRAK SEFERLERİ BAŞLADI

TÜRKİYE-IRAK SEFERLERİ BAŞLADI

TÜRKİYE-IRAK SEFERLERİ BAŞLADI24.02.201013 yolculu ilk tren Nusaybin'e ulaştı
 

Türkiye ile Irak arasında tren seferi başladı. Musul'dan hareket eden yolcu treni, Mardin'in Nusaybin ilçesi Tren Garı Gümrüğünden giriş yaparken, 13 yolculu tren için Nusaybin Garı'nda tören düzenlendi.

Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, karşılamada yaptığı açıklamada, Gaziantep-Musul demiryolu yolcu taşımacılığı ilk seferinin gelen trenle başladığını söyledi. Bu gelişmenin her iki ülke için çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Gemici, "Tren iki ülke arasındaki insanların bağlarını daha da güçlendirecek. Hem sosyal hem de ekonomik açıdan çok önemli katkısı olacak. Bu tren zaten yakın ve kardeş olan insanları daha da yaklaştıracak" dedi.

Irak Demiryolları Musul İşletme Müdürü Ekrem Ahmet ise kendilerine gösterilen yakın ilgi nedeniyle Nusaybin Kaymakamı Gemici'ye teşekkür etti. Mardin'de yaşayan Iraklı Sabire Er, kızları Lara ve Hediye ile birlikte Musul'dan gelen ilk trenle Türkiye'ye giriş yaptı. Iraklı olduğunu ancak Mardin'de yaşadığını bildiren Er, "Tren yolculuğu kara yoluyla yolculuğa göre çok daha rahat. Ben Mardin'de evliyim. Geçen hafta okullar açıldı. Çocuklarım okula gidecekti. Ancak tren seferinin başlayacağını duydum ve bu seferi bekledik. Trende yatak olması nedeniyle çocuklarım daha rahat etti. Ben artık Irak'ta yaşayan ailemin yanına daha rahat gidip geleceğim" diye konuştu.

Musul'dan gelen ilk yolcu trenini karşılayanlar arasında bulunan Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsun Özmen, Türkiye-Irak arasında ticaretin tren seferiyle daha da artacağını vurgulayarak, bu gelişmenin bölgedeki iş adamlarını memnun ettiğini söyledi.

Törene Kaymakam Yücel Gemici'nin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile vatandaşlar katıldı. Tren daha sonra Gaziantep'e hareket etti.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr