Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DAHA ÖNCE BÖYLE KAZA GÖRMEDİK

DAHA ÖNCE BÖYLE KAZA GÖRMEDİK

DAHA ÖNCE BÖYLE KAZA GÖRMEDİK12.05.2010

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ''Trenin bir tekeri bir raya, diğer tekeri de diğer raya geçmiş. Böyle bir kaza daha önce hiç görmedik'' dedi.

Sekapark mevkisinde tren kazasının meydana geldiği yerde incelemelerde bulunan Karaman, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Kazada hayatını kaybeden bulunmamasının tek tesellileri olduğunu belirten Karaman, ''Yaralıların birçoğunun taburcu olduğunu Sayın Valimizden öğrendim. Bu kazanın teknik incelemelerin devam ediyoruz. Tüm ekibimiz burada. Henüz kazanın neden olduğunun tespitini yapamadık. Bantları dinleyeceğiz. Diğer konuları inceleyeceğiz'' diye konuştu.
Karaman, böyle bir kazanın bir daha olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti.
Gazetecilerin, ''Kaza nasıl oldu, daha önce böyle bir kaza olmuş muydu?'' sorularını ise Karaman, şöyle yanıtladı:
''Trenin (Adapazarı'ndan İstanbul'a giden) son vagonun bir tekeri kendi güzergahındaki rayda, diğer tekeri de makastaki tanzim sıkıntısından dolayı diğer raya geçmiş. İstanbul'dan gelen tren de o vagona çarpmış. Böyle bir kaza daha önce hiç görmedik. Yaralılarımıza geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. İnşallah hepsi sağlığına kavuşur. Biz de incelemelerimize devam edeceğiz.''
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, daha sonra beraberindeki heyetle İzmit Seka Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.
Bu arada, kazada yaralananlardan 15'inin hastanelerde tedavilerinin devam ettiği, diğer yaralıların yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildiği öğrenildi.
Öte yandan, kaza yapan trenler vinçle demir yolundan kaldırıldı.
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr