Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / ÇİN HALK CUMHURİYETİ DEMİRYOLLARI BAKANI LIU ZHIJUN, ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIMI ZİYARET ETTİ

ÇİN HALK CUMHURİYETİ DEMİRYOLLARI BAKANI LIU ZHIJUN, ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIMI ZİYARET ETTİ

ÇİN HALK CUMHURİYETİ DEMİRYOLLARI BAKANI LIU ZHIJUN, ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIMI ZİYARET ETTİ25.05.2010

Çin Halk Cumhuriyeti Demiryolları Bakanı Liu Zhijun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret etti.

Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada, Çin Halk Cumhuriyetinden gelen konuk heyeti ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen yıl Çin Halk Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini anımsatan Yıldırım, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerde bir dönün noktası olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün bu ziyaretinde çok önemli anlaşmaların da imzalandığını ifade eden Yıldırım, Çin Ticaret Bakanının Ocak ayında Türkiye'yi ziyaretinde özellikle demiryolları konusunda çalışmalar yapılması konusundaki arzusunu dile getirdiğini belirtti. Yıldırım, ''Çin ile birlikte demiryolları başta olmak üzere işbirliğini geliştirmeyi arzu ediyoruz'' dedi. İki ülke arasındaki işbirliğini geliştirme hedefinde olduklarını vurgulayan Yıldırım, bu işbirliğini üçüncü ülkelere de yayma isteğinde olduklarını da ifade etti.

Çin Halk Cumhuriyeti Demiryolları Bakanı Liu Zhijun da Türkiye ile demiryolları konusunda işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi. Türkiye ile hem hızlı tren, hem de mevcut hatların geliştirilmesi konusunda teknolojiyi paylaşmaya hazır olduklarını dile getiren konuk bakan, ''Ben inanıyorum ki, Türkiye ile işbirliğimiz hem uzun vadeli, hem de stratejik olacaktır'' diye konuştu.

Liu Zhijun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı Çin Halk Cumhuriyetine davet etti. Daha sonra, Ulaştırma Bakanı Yıldırım tarafından konuk bakana bir çini tabak, Çin heyeti tarafından da Yıldırım'a ipek bir atkı armağan edildi. Çinli Bakan, armağanını verirken, ''Bir zamanlar İpek Yolu vardı. İsterim ki, İpek Yolunda hızlı tren projesi yapalım'' dedi.

Kaynak: UBAK
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr