Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / KARS, NAHÇİVAN VE İRANA DEMİRYOLUYLA BAĞLANACAK

KARS, NAHÇİVAN VE İRANA DEMİRYOLUYLA BAĞLANACAK

KARS, NAHÇİVAN VE İRANA DEMİRYOLUYLA BAĞLANACAK16.06.2010

Bakan Yıldırım, Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu yolunun uygulama projelerinin yapılması için talimat verdiğini söyledi 
        
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Kars'ı Nahçıvan ve İran'a demiryoluyla bağlayacak olan Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu yolunun uygulama projelerinin yapılması için talimat verdiğini bildirdi.
Kars Havaalanı'na yeni yapılacak iç ve dış hatlar terminalinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, havaalanının 1988'de açıldığını ve göreve geldiği 2002 yılında yıllık 50 binden az olan yolcu sayısının 300 bine ulaştığını söyledi.

Kars Havaalanı'na haftalık 16 sefer yapılırken bu sayının 56'ya yükseldiğini belirten Yıldırım, "Bu da insanımızın uçtuğunu gösteriyor. 'uç Türkiye uç' dedik. 'İnsanımız uçacak, havayolu halkın yolu olacak' dedik. Bunu başardık" diye konuştu.

Kars'ın daha iyi bir havaalanına ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Yıldırım, inşa edilecek yeni terminal binasının farklı bir mimariye sahip olduğunu söyledi.
Terminal binasının 35 bin metrekare kapalı, 11 bin 500 metrekare otopark alanı ve 440 araçlık otopark kapasitesi bulunacağını anlatan Yıldırım, tesisin modern bir yapıya sahip olacağını dile getirdi.
Kars'ı Pekin'den Londra'ya uzanan İpek Demiryolu'nun önemli merkezlerinden biri haline getirdiklerini belirterek, Bakü-Tiflis-Kars projesinin hızla yol aldığını vurgulayan Yıldırım, "Kars'ı Nahçıvan ve İran'a demiryoluyla bağlayacak olan Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu yolunun uygulama projelerinin yapılması için talimat verdim. Böylece Kars'tan Pakistan ve Uzakdoğu'ya erişilebilecek. Uzak Doğu'yu Kars'a Kars'ı Avrupa'ya bağlayacak Modern İpekyolu çalışmalarımız sürüyor" dedi. 

Kars'a 79 yılda 22 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 7.5 yılda ise 94 kilometre bölünmüş yol inşa ettiklerini vurgulayan Yıldırım, bu yıl 46 kilometre ilave bölünmüş yol yapacaklarını da belirtti. Kars, Ardahan, Gürcistan yolunun tamamını bu yıl bölünmüş yol olarak hizmete sunacaklarını kaydeden Yıldırım, bu sayede 1 saatlik zaman tasarrufu sağlanacağına işaret etti.
Şehrin güneye açılan kapısı Kars-Digor-Iğdır yolunun yapımı için talimat verdiğini anlatan Yıldırım, proje biter bitmez çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr