Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / AVRUPA DEMİRYOLU AJANSI (ERA) İPA PROJESİ İÇİN ÜLKEMİZİ ZİYARET ETTİ

AVRUPA DEMİRYOLU AJANSI (ERA) İPA PROJESİ İÇİN ÜLKEMİZİ ZİYARET ETTİ

AVRUPA DEMİRYOLU AJANSI (ERA) İPA PROJESİ İÇİN ÜLKEMİZİ ZİYARET ETTİ31.01.2011

Avrupa Demiryolu Ajansı(ERA) heyeti,  yürütmekte olduğu İPA Projesi hakkında 25-26 Ocak 2011 tarihlerinde ülkemize ziyaret ederek, Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD yetkilileriyle görüşmeler yaptı.
 
Avrupa Birliğine aday ve potansiyel aday olan ülkeleri topluluk mevzuatının özellikle emniyet ve karşılıklı işletilebilirlik alanındaki uygulamalarına hazırlamak ve bazı Ajans faaliyetlerine katılımlarını sağlamak amacıyla IPA (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) projesini yürüten Avrupa Demiryolu Ajansı(ERA) heyeti, proje yararlanıcısı ülkelere yaptığı ziyaret kapsamında Ülkemizi de ziyaret etti.
 
Aynı zamanda, Avrupa’nın genelinde tek bir sinyal sisteminin oluşturulmasını hedefleyen Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi (ERMTS) için bir sistem otoritesi olarak görev yapan Avrupa Demiryolu Ajansı(ERA) heyetinin Türkiye ziyaret kapsamında, önce Ulaştırma Bakanlığı’nda Bakanlık Müsteşar Yardımcısı ve TCDD Yönetim Kurulu Üyesi Talat Aydın ile bir toplantı gerçekleştirildi.
 
Daha sonra TCDD’yi ziyaret eden heyet ile TCDD Yöneticilerinin katıldığı “2004/49/AT Demiryolu Emniyet Direktifinin Temel Gereksinimleri ve Türk Demiryollarının Reformu” konulu bir toplantı yapıldı. Ziyarette, TCDD yetkilileri tarafından TCDD’nin önemli projeleri ve 2023 hedefleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirildi.
 
Türkiye’nin yanı sıra Avrupa Birliği’ne aday ve potansiyel aday olan ülkeleri; Hırvatistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Kosova da Ajansın IPA (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) Projesi’nden yararlanıyor.
 
Kaynak: TCDD

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr