Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / İPEKYOLU DEMİRYOLU İLE CANLANACAK

İPEKYOLU DEMİRYOLU İLE CANLANACAK

İPEKYOLU DEMİRYOLU İLE CANLANACAK03.02.2011

Çin, Almanya ile Orta Asya ülkelerini bağlayacak uluslararası düzeydeki demiryolu ağı projesine başladı.

Çin'in öncülüğünde yürütülecek proje kapsamında oluşturulacak demiryolu ağının güzergahı Orta Asya ülkelerinden Almanya'ya doğru uzanacak.
 
Çin'de İngilizce yayınlanan resmi Global Times gazetesinin haberine göre, Çin uluslararası düzeydeki demiryolu ağı projesini başlattı. Proje çerçevesinde ülke genelinde yüksek hızlı tren hatlarının inşa edilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, projenin uluslararası ayağı olarak ta, demiryolu hattının Çin sınırlarını aşarak, diğer ülkeleri de bir birine bağlaması hedefleniyor. Çin Demiryolu Bakanlığı yetkilisi, bu projenin hayata geçirilmesi için 17 ülke temsilcileri ile görüşmelerin devam ettirildiğini belirtti.

Pekin Ulaştırma Üniversitesi profesörü ve Çin Mühendislik Akademisi üyesi Wang Mengshu gazeteye verdiği demeçte, Çin'in birkaç yıl önce ülke içindeki hızlı tren demiryolu hattı güzergahının inşaatına başladığını ve bu hattın Singapur'a kadar ulaştırılmasının hedeflendiğini belirtti. İkinci hattın Urumçi'den Orta Asya'ya ülkelerine doğru uzanacağını belirten Wang, daha sonra bu hattın Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan üzerinden Almanya'ya kadar devam ettirileceğini ifade etti. Üçüncü hattın Rusya üzerinden Çin'in kuzeyine doğru uzanarak, Doğu ve Batı Avrupa ülkelerinin bazılarını kapsayacağını dile getirdi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr