Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / BURSADA HIZLI TREN HEYECANI

BURSADA HIZLI TREN HEYECANI

BURSADA HIZLI TREN HEYECANI20.04.2011

Bursa için hayati önem taşıyan hızlı tren projesi hayata geçiriliyor. Hem yük, hem de yolcu taşıyacak olan hızlı trenin temeli mayıs ayında atılacak.

22 Nisan 2011'de TCDD Genel Müdürlüğü'nde ihalesi yapılacak olan Osmaneli-Bursa hızlı tren projesi çalışmalarına başlandı. Konu ile ilgili Vali Şahabettin Harput başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda TCDD Demiryolu Yapım Dairesi Başkanı Mustafa Babal, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, DSI, Anıtlar Yüksek Kurulu, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Renault ve Tofaş fabrikalarının yetkilileri de hazır bulundu.

Çarşamba Valilik binasında düzenlenen toplantının başında basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Vali Harput, Bursa için en önemli projelerinden olan hızlı trenin mayıs ayında temelinin atılacağını belirtti. Vali Harput, şunları söyledi: "Bazı istasyonların yerleriyle alakalı farklı talepler var. Bu çok hayati bir proje. İleride değiştirebiliriz diyeceğimiz bir proje değil. En uygun güzergahtan geçirilmesini istiyoruz. Hızlı trenin geçeceği güzergahta çevre tahribatı olmasını istemiyoruz. Onun için tarım arazileriyle alakalı boyutunu masaya yatıracağız. Renault ve Tofaş fabrikalarından ürünlerinin pazara gönderilmesi için talepler var. İstasyon noktalarını en kısa zamanda belirlemek istiyoruz. Arazi üzerinde inceleme yapıldı. Bu konu ile ilgili bütün tarafların katıldığı son bir değerlendirme toplantısında istasyonların yeri şekillenecek. Güzergahı tarafların ortak kararıyla belirleyeceğiz. "

Hızlı trenin Bursa'ya 2 yılda geleceğini aktaran TCDD Demiryolu Yapım Dairesi Başkanı Mustafa Babal ise hızlı trenin hem yük, hem de yolcu taşıyacağını vurguladı. Mustafa Babal, "Ankara-İstanbul yüksek hızlı demir yolu projesinden Bilecik civarında ayrılacak olan Osmaneli-Bursa hattında hem yük, hem de yolcu taşıyacağız. Mudanya yolu üzerinde esas yolcu ve yük istasyonları yapmayı. Bursa'ya doğu tarafındaki yolcuları toplamak için Kazıklı civarında bir istasyon yapılacak. " şeklinde konuştu.

Kaynak: CHA
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr