Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / OSB’LERİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK KARGO TRENİ

OSB’LERİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK KARGO TRENİ

OSB’LERİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK KARGO TRENİ25.05.2011

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta, Burdur, Bucak OSB'lerini Antalya'ya bağlayacak kargo tren hattının hayata geçirilmesi için girişimde bulunacak.

BAKA, sektörlere yönelik yerinde sorun ve çözümleri tespit çalışmalarını sürdürüyor. BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, uzmanlar Sadık Uranlı ile Zübeyde Görgeç, Türkiye'nin ilk özel çimento fabrikası olan ve halen uluslararası standartlarda üretim yapan Göltaş Çimento AŞ firmasında incelemede bulundu.

Yatırım Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, 2023'e kadar tamamlanması planlanan İstanbul-Antalya hızlı tren hattının yanı sıra komşu iller Afyon, Uşak ve Denizli Osb'leri ile Isparta Burdur Bucak Osb'lerini Antalya'ya bağlayacak kargo tren hattının hayata geçirilmesinin bölgeye bir canlılık kazandıracağını, ihracat miktarlarının artmasında önemli bir rol oynayacağını kaydetti.

Bu konuda bir proje hazırlayarak ilgililere sunacaklarını ifade eden Bilgili, demiryolu bağlantısı olması durumunda Antalya Limanı'nın kullanımının daha da artacağını, buna paralel olarak Antalya Limanı'nı işleten firmanın bölgedeki talebe göre liman kapasitesini geliştirme hedeflerinin olacağını anlattı.

Göltaş Çimento AŞ Fabrikanın Dış Ticaret Şefi Mutsan Koruk da, BAKA ekibine üretim ve ihracat rakamları hakkında bilgi verdi. Isparta merkezine 15 kilometre mesafede bulunan tesislerinde yıllık 2 milyon ton üretim gerçekleştirdiklerini belirten Koruk, bunun yarısını özellikle Afrika ve Güney Amerika gibi uzak pazarlara ihraç ettiklerini söyledi.

Fabrikada 385 kişiyi istihdam ettiklerini ifade eden Koruk, başta Mısır, Suriye, Cezayir, Liberya, Brezilya, Gine, Kamerun ve Kongo olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine ihracat yaptıklarını kaydetti. Koruk, demiryolu ile nakliye imkânlarının ve Antalya Limanı'nın potansiyelinin geliştirilmesi durumunda ihracatlarının daha da artabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr