Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DEMİRYOLLARI SANAYİNİN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ

DEMİRYOLLARI SANAYİNİN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ

DEMİRYOLLARI SANAYİNİN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ 26.09.2011

MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi heyeti kuruluşunun 155. Yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Konya Gar Müdürü Hasan Doğan’ı ziyaret etti.
 
Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette konuşan MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Demir yollarının Türkiye için önemine değindi.
 
Hızlı trenle birlikte demiryollarındaki gelişimin hızla devam etmesini taktirle izlediklerini söyleyen Dr. Şimşek, “Çok eski bir yapıda bulunan TCDD son dönemde yenilenme noktasında ciddi adımlar attı. Hızlı trenin Konya’ya gelmesiyle biz de bu gelişmeyi yakından görme fırsatını yakaladık. Tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi hızlı ve güvenli seyahat için demiryolları önemli bir yerde. Bunun için Türkiye demiryollarında yaşanan hızlı değişim halkın da beğenisini topluyor” dedi.
 
TCDD’nin Konya’ya konuşlandıracağı Lojistik Merkez’in daha iyi nasıl olabiliri için sivil toplum kuruluşu olarak kurulan Lojistik Komitesinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Şimşek, “ Konya ve bölge illerinde bulunan sanayi kuruluşları için Lojistik Merkez çok önemli. Ürünlerinizi daha sağlam ve hızlı nakliyesi için Mersin demiryolu bağlantısı önemli bir noktada. Bunun için bizler de konu ile ilgili her platformdan üyelerimiz ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Ziyarette söz alan MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy da, Lojistik Komitesinin amacı hakkında bilgi verdi.

Lojistik merkez ile Demiryollarının yük taşımacılığında önemli bir adım atacağını söyleyen Doç. Dr. Paksoy, “Lojistik merkez bölge illerinin nakliye taşımacılığında gerek ekonomik gerekse hız noktasında önemli bir açığı kapatacak. Ayrıca Mersin liman bağlantısının sağlanması ile Konya’nın Dünya ülkelerine ürün göndermesi daha da kolaylaşacak” dedi.
 
Konya Gar Müdürü Hasan Doğan da MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, komitenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. 
 
 
Kaynak: Ulasim Online

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr