Mersin, Lojistik ve Transport Fuarı ile Uluslararası Lojistik Konferansı'na hazırlanıyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde bu yıl 4.'sü gerçekleştirilecek fuara çok sayıda ziyaretçinin katılması bekleniyor.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Deniz Ticaret Odası işbirliği ile Mersin Liman İşletmeciliği A.Ş.'nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Mersin 4. Lojistik ve Transport Fuarı-Uluslararası Lojistik Konferansı” 6 Ekim Perşembe günü açılacak. Yenişehir Fuar Merkezi'nde 9 Ekim'e kadar açık kalacak fuara ilişkin açıklama yapan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, küresel krizin ardından tekrar büyümeye başlayan dünya ticaretinde ve değişen ticaret haritasında, dünyanın lojistik üssünün Türkiye, Türkiye'nin lojistik üssünün ise Mersin olacağını iddia etti.
Gerek Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da başlayan siyasi ve sosyal sorunlar gerekse AB ülkelerinde devam eden ekonomik daralma ve Amerika'nın bütçe sorunlarının Türkiye'yi güvenli bir liman konumuna getirdiğini savunan Aşut, “Son yıllarda yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrar bizi dünyada daha da cazibe merkezi durumuna getiriyor. Bunu geçtiğimiz hafta Mersin'de gerçekleştirdiğimiz ASCAME- Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birinci Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi'nde gördük. Tüm Akdeniz ülkeleri Türkiye'ye ve özellikle kendilerine en yakın gelişmiş bir kent olan Mersin'e odaklanmış durumda. Mersin, dış ticaret gücü, gelişen sanayisi, tarım-gıdada lider konumu, gelişen turizmi ve en önemlisi lojistik değeri ve avantajları ile bölgesinin en hızlı yükselen değeridir. Mersin, doğunun en batısı, batının ise en doğusu olan stratejik ve avantajlı konumu ile dünya lojistik sektörünün cazibe merkezi olmaktadır. Ayrıca Mersin Limanı dışına yapılması kararı alınan yeni dış liman mendireği Asya'dan ve Amerika'dan gelen transit gemileri de Mersin'e çekecektir. Statüsü belli olduktan sonra en kısa sürede hizmete girmesini beklediğimiz Lojistik Merkezi şimdiden yatırımcı çekmede etkili olmaktadır. Dördüncüsünü düzenlediğimiz Lojistik Fuarı, Mersin'in bu sektördeki iddiasını göstermek açısından önemlidir” dedi.
Lojistik sektörünün, önemli gelir sağlayan, cari açığı düzeltici etkisi bulunan, istihdam açısından da yararlı hizmet sektörleri arasında olduğuna işaret eden Aşut, lojistiğin özellikle Mersin için omurga sektörlerden biri olduğunun altını çizdi. Lojistik fuarının, ihracatçı firmaların, lojistik birimlerin ihtiyaç duyduğu her türlü ürün yelpazesine hitap ediyor olması dolayısıyla çok farklı sektörlerden ziyaretçinin ilgisini çektiğini ifade eden Aşut, bu yıl da fuarla eş zamanlı olarak 6 Ekim'de MTSO Konferans Salonu'nda Mersin Uluslararası Lojistik Konferansı düzenleneceği bilgisini verdi. Konferansın, Kadri Şaman Lojistik Başarı Ödülü ve Ulusal Lojistik Proje Yarışması Ödül Töreni ile başlayacağını kaydeden Aşut, dünya üniversitelerinden akademisyenlerin “Mevcut Küresel Ekonomik Durum ve Lojistik Sektörüne Etkisi”, “Lojistik Sektöründe Bölgesel Yatırımlar”, “Kriz Dönemlerinde Lojistik Sektörü Yönetimi: Satış Yönetimi, Müşteri İlişkileri, Süreç İyileştirme, Liderlik” gibi çeşitli konularda sunum yapacaklarını dile getirdi.
Aşut, “Sektörün önemli isimlerini bir araya getirecek olan 'Mersin 4. Uluslararası Lojistik Konferansı' fuarın bilim ve bilgi alt yapısını oluşturacak ve eminim bizlere yeni projeksiyonlar kazandıracaktır. Potansiyellerimiz var, ancak potansiyeller harekete geçirilmezlerse bir işe yaramazlar. Lojistikteki güçlü yanlarımızı somutlaştıracak şey insan faktörüdür. Mersin olarak çok büyük güce sahibiz. Ortak akıl, işbirliği, Mersin insanının kültüründen kaynaklanan pozitif ve girişimci karakteri en büyük avantajımızdır. İş dünyası, üniversitelerimiz, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlarımız, tüm Mersin el ele vererek bu geleceği yakalayacağımızdan şüphemiz yoktur. Mersin sadece Türkiye'nin değil kendi hinterlandının parlayan yıldızıdır. Ve şu iddianın altını çizerek vurgulamak istiyorum, dünyanın gözü Mersin ve Mersin'in lojistik avantajlarındadır” diyerek tüm ilgilileri fuar ve konferansa katılmaya davet etti.
Kaynak: Deniz Haber