Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / SARPTAN SAMSUNA KADAR DEMİRYOLU PROJESİ

SARPTAN SAMSUNA KADAR DEMİRYOLU PROJESİ

SARPTAN SAMSUNA KADAR DEMİRYOLU PROJESİ10.01.2012

Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, Karadeniz Bölgesi'nde yapımı planlanan demir yolu projesinin Sarp'tan Samsun'a kadar olan bölge illerini kapsaması gerektiğini savundu.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, Karadeniz Bölgesi'nde yapımı planlanan demir yolu projesinin Sarp'tan Samsun'a kadar olan bölge illerini kapsaması gerektiğini savundu.

Akman, yaptığı yazılı açıklamada, demir yolu projesinin Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Anadolu'yu Karadeniz'e, oradan da komşu ülkelere bağlamayı hedeflediğini belirtti. Projenin Erzincan, Gümüşhane ve Trabzon olarak yapılması yönünde yapılan açıklamaların Sarp'tan Samsun'a kadar olan bölgedeki illere haksızlık olduğunu vurgulayan Akman, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, açıklamasında şunları dile getirdi: "Bölgesel kalkınma açısından önem taşıyan, limanları etkin konuma getirmeyi amaçlayan demir yolu projesi Samsun-Sarp arasındaki illeri kapsayacak şekilde ihale edilmelidir. Teşvik kapsamında il sayısının yoğun olduğu Karadeniz Bölgesi'nde yıllarca ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle bölgedeki sanayi yatırımları yapılamamıştır. Yüz yılın projesi olarak uzun yıllardır yapılamayan Rize Mardin otoyol projesi, Ovit tünelinin hayata geçmesiyle gerçekleşecektir. Ovit tüneli ve Sarp-Samsun arasını kapsayan demir yolu projesi ile Rize'de Organize Sanayi Bölgesi ve turizm gelişecek, ÇAYKUR ve özel sektör tarafından üretilen 230 bin ton kuru çayın nakliyesi kolaylaşacak, bölgenin gelişimi hızla artacaktır. Ancak demir yolu projesi Trabzon dışındaki illeri yok sayarak düşünülürse, diğer iller gelişemeyecektir."

Kaynak:Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr